23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçilerinin direnişi 10. gününde

Enerji-Sen bir kez daha Başkent Genel Müdürlüğü önünde atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi. Eylem sürerken, Başkent Elektrik Genel Müdür Yardımcısı’nın milletvekilleriyle görüşmeyi kabul ettiği duyuruldu. 

İşten atılan Başkent Elektrik işçileri, Başkent Genel Müdürlüğü önünde bir kez daha taleplerini yineledi. "UTANSA elektrik işçisi hakkını arıyor. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankart açıldı; "Patron, sarı sendika işbirliğine son", "Güvenceli çalışmak istiyoruz", "İşten atmalar son" dövizlerinin taşındığı eyleme bugün CHP Milletvekilleri Kani Beko ve Yıldırım Kaya destek verdi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Haksız hukuksuz yere kapının önüne konulan işçi arkadaşlarımızla beraber işe geri dönüş mücadelemizi yükseltmeye çalışıyoruz" dedi .

Anayasal hak olan sendika seçme hakkını kullandıkları için işçilerin işten çıkarıldığının altını çizen Keskin, "Bu mücadelede taleplerimiz çok açık ve nettir. Bunların biran önce karşılanması için bu taleplerin hayata geçirilmesi için tüm yetkililerin bir an önce acil çözümler üretmesi gerekiyor dedik" ifadelerini kullandı. 

Keskin, atılan işçilerin bir an önce işe geri dönmelerini istedi.

Öte yandan eylem sürerken, Başkent Elektrik Genel Müdür Yardımcısı’nın milletvekilleriyle görüşmeyi kabul ettiği duyuruldu.