23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçilerinden cuma gününde Sabancı Holding'te olma çağrısı

Ankara Başkent Elektrik Dağıtım şirketinde işten atılan enerji işçileri, direnişlerinin 66'ncı gününde düzenledikleri basın toplantısıyla herkesi cuma günü Sabancı Holding önüne yasakları tanımamaya ve enerji işçileriyle dayanışmaya çağırdı.

DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi işçilerin Ankara'da bulunan EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi'nde işten atma saldırısına karşı yürüttüğü direniş 66'ncı gününe girdi. Enerji işçileri, direnişlerine ilişkin Beyoğlu'nda bulunan sendika binalarında basın toplantısı düzenledi. "İşimiz ekmeğimizdir, geri alacağız" pankartının asıldığı basın toplantısına, enerji işçilerinin yanı sıra DİSK/Limter-İş, DİSK/Basın-İş ve bağımsız İnşaat-İş sendikalarından temsilciler de katıldı.

Basın toplantısında konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, 2 ayı aşkın süredir devam eden direnişlerine destek veren herkese teşekkür ederek, ilk sözü bu süreçte omuz omuza verdikleri emek örgütlerine bıraktı.

SAYGILI: HER İŞÇİ DİRENİŞİ HEPİMİZİN ORTAK DAVASIDIR
Basın toplantısında konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, sendikanın anayasal bir hak olduğunu belirterek, patronların bu hakka dönük saldırılarının iktidar tarafından desteklendiğine dikkat çekti. Sendikalı olmak isteyen işçilere dönük işçi kıyımları karşısında siyasi iktidarın patronların yanında yer alarak mücadeleyi bastırmaya çalıştığını söyleyen Saygılı, enerji işçilerinin direnişinin "ortak bir dava" olduğunu dile getirdi. 

"Herhangi bir yerde bir işçi direnişi varsa bu işçi direnişi sadece orada örgütlü olan sendikanın davası değil, bu dava hepimizin ortak davasıdır" diyen Saygılı, Limter-İş sendikası olarak enerji işçilerinin mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduklarını vurguladı.

EREN: BU BİR EKMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR
DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ise, enerji işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. "Sorun sadece işten atılan enerji işçilerinin değil tüm işçi sınıfının sorunudur. Bu bir ekmek mücadelesidir, bir demokrasi mücadelesidir" diyen Eren, işçi sınıfının sendikal haklarına sahip çıkmasını gerektiğini vurguladı ve hep birlikte mücadele ederek kazanacaklarını söyledi.

ŞENER: BU DİRENİŞİ KAZANACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Toplantıda konuşan enerji işçisi Erdal Şener, 66 gündür birliği, beraberliği ve mücadeleyi büyüttüklerini söyledi. "Artık yeter diyoruz. Artık söz bizde diyoruz. Biz bu direnişi eninde sonunda kazanacağız, kimsenin en ufak şüphesi olmasın. İşçi artık meydanlarda hakkını aramasını biliyor" ifadelerini kullanan Şener, işçilerin hak arama mücadelesini kimsenin engelleyemeyeceğini vurguladı.

KESKİN: CUMA GÜNÜ SABANCI HOLDİNG ÖNÜNDEYİZ
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise hak arama mücadeleleri boyunca pek çok kez gözaltına alındıklarını ve şiddet gördüklerini ama asla vazgeçmediklerini kaydetti. Ankara'da başlayan direniş süresince ülkenin dört bir yanında yüzlerce insanın sınıf dayanışmasını yükselttiğini vurgulayan Keskin, sınıf kardeşliği ve hak arama mücadelesini yükseltmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

"Biz işbaşı yaptırılmadıkça bulunduğumuz her alanı eylem alanına çevirmeye devam edeceğiz. Keyfi yasaklarla Sabancı Holding'in önünü kapatanlara karşı işimizi, ekmeğimizi geri almak için daha güçlü orada olmaya devam edeceğiz" diyen Keskin, tüm halkı cuma günü saat 13.00'da Sabancı Holding önünde yapacakları basın açıklamasına çağırdı.