23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçileri: Şirket sarı sendika ortaklığı bizi ekmeğimizden etti

EnerjiSA'da sarı sendikaya karşı çıktıkları için işten atılan Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi işçileri, 51 gündür mücadelelerine devam ediyor. İşçiler bugün de Sabancı Holding önüne gelerek işlerini geri istediklerini haykırdı.

Sabancı Holding'e bağlı EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi'nde sarı sendikaya itiraz ettikleri ve DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi oldukları için işten atılan işçiler, mücadelelerinin 51. gününde yine Levent'te bulunan Sabancı Holding genel merkezi önündeydi. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartı açılan eylemde, "İşimizi geri ver Sabancı" dövizleri taşındı.

Nöbet eyleminde işçiler adına konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, yürüttükleri mücadelede tekrar genel merkezde oturma eylemine başladıklarını kaydetti. Yürüttükleri mücadele sonucu Sabancı Holding yetkililerinin işçileri Ankara'ya çağırarak görüştüğünü aktaran Keskin, yetkililerin işten çıkarmanın sebebine dair herhangi bir soruya cevap veremediklerini dile getirdi.

Bu sorunun cevabını aramak için eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Keskin, "11 yıldır sarı sendikaların kıskacında olan bu işçiler kölelik sözleşmelerine dur dedikleri için kendi iradelerini ortaya koydukları için işten attınız" dedi. Atılan işçilerin tamamının sendikanın iş yeri temsilcisi seçildiğini yahut sarı sendikaya muhalefet ettiğini belirten Keskin, "Sarı sendikalarla yöneticilerin girdikleri çıkar ilişkileri onlarca arkadaşımızı ekmeğinden etti" ifadelerini kullandı.

ETHA'ya konuşan enerji işçisi Mehmet Ali İçindere, 17 yıldır meslekte olduğunu kaydederek, şirket yönetimi ve TES-İş işbirliğine itiraz ederek işyerlerinde işçilerin iradesiyle Enerji-Sen temsilcisi seçildikleri için işten atıldıklarını ifade etti. Haklı ve meşru direnişlerine duyduğu güvenin tam olduğunu kaydeden İçindere, yetkililerle yapılan görüşmede de bütün ısrarlarına rağmen neden işten çıkarıldıklarına dair geçerli bir cevap alamadıklarını dile getirdi. İçindere, direnişlerinin işe geri alana ve sendikal haklarını kazanana dek süreceğini vurguladı.

Oturma eyleminde, "İşimizi geri istiyoruz", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları atıldı.