23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçileri Sabancı önünde eylemde: Taleplerimiz kabul edilsin

Direnişteki enerji işçileri Sabancı Holding önünde oturma eylemleriyle direnişi sürdürüyor. İşçiler, cuma günü DİSK ve şirket yetkilileriyle gerçekleşecek görüşmeye dek eylemlere devam edeceklerini kaydetti. 

DİSK/Enerji-Sen'e üye EnerjiSA işçilerinin direnişi sürüyor. Şirket yetkilileri DİSK ile işçilerin taleplerine ilişkin görüşme talep etmişti. Görüşme cuma günü gerçekleşecek. Direnişteki enerji işçileri görüşme gününe kadar Sabancı Holding önünde eylemlerini sürdürüyor. 

"EnerjiSA/Başkent Elektrik işçileri işi, ekmeği ve hakları için mücadele ediyor. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartın yere serildiği eylemde direnişçi işçilier oturma eylemi başlattı. 

Enerji-Sen üyesi Osman Çokaman, "Başkent Elektirik işçelieri olarak işçimizi ve ekmeğimizi alana kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan etmiştik. Bugün burada işimizi ve ekmeğimizi istediğimizi, almadan da gitmeyeceğimizi tekrar göstermek için oturmaya başladık. Biz haklıyız, biz işi ve ekmeği dışında sendikalı çalışmak, güvenceli çalışmak dışında hiçbir şey istemeyen Enerji-Sen üyesi EnerjiSA'ya bağlı çalışan işçileriz" dedi. 

Haklı taleplerin bir an önce yerine getirilmesi çağrısı yapan Çokaman, bu taleplerin karşılanması sonucu enerji sektöründe çalışan işçilerin huzur içinde çalışacaklarını belirtti. 

"Talebimiz enerji işçilerinin insanca yaşam, güvenceli çalışma talebidir. Talebimiz enerji işçilerinin gerçek anlamda sendikalı olma mücadelesidir. Bu yerine getirilmeyecek bir talep değildir" diyen Çokaman, bu taleplerin kabul edilmesiyle enerji firmalarında çalışan tüm işçilerin kazanacağını kaydetti. 

Direnişteki enerji işçilerinin oturma eylemi "Direne direne kazanacağız" sloganıyla eylem devam etti.