23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçileri Sabancı Holding önünde nöbet tutacak

Ankara'da EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik'te işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçiler, işlerini geri almak için Cuma günü yetkililerle yapılacak görüşmeye kadar Sabancı Holding önünde nöbette olacaklarını duyurdu.

Ankara'daki Sabancı Holding'e bağlı EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi'nde mart ayında işten çıkarılan enerji işçilerinin direnişi sürüyor. Direnişlerini Ankara'dan İstanbul'daki Sabancı Holding Genel Merkezi önüne taşıyan işçiler, işe geri alınmak için Sabancı Holding binası önünde nöbet tutacaklarını duyurdu.

DİSK/Enerji-Sen üyesi oldukları ve sarı sendika-patron işbirliğine itiraz ettikleri için 4 Numaralı Kodla işten çıkarılan işçiler, Sabancı Holding önünde düzenledikleri eylemle direnişe devam ettiklerini belirtti. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartının açıldığı eyleme, Enerji-Sen üyesi işçilerin yanı sıra BTO-SEN, DİSK/Gıda-İş, İnşaat-İş, Halkevleri de destek verdi.

Enerji sektörünün bütün tehlikelerine ve zor çalışma koşullarına karşın pek çok büyük doğal afette ve her koşulda halka enerji sağlamak için emek verdiklerini vurgulayan işçiler, patronların hiçbir gerekçe göstermeden ve disiplin kurulu protokollerini işletmeden kendilerini işten çıkardığına işaret etti. Güler Sabancı'ya seslenen işçiler, verdikleri bütün emeğe karşın neden işten çıkarıldıklarını sordu.

'HİÇBİR İŞÇİ YALNIZ DEĞİLDİR'
EnerjiSA'nın işten çıkarmalarda yaptığı usulsüzlüklere değinen işçiler bu hukuksuzluğun son bulmasını ve işlerine devam etmek istediklerini haykırdı. Direniş sürecinde ve 1 Mayıs alanlarında diğer mücadeleci sendikalar ve emek örgütlerinin kendileriyle gösterdikleri dayanışmaya da değinen işçiler, "Hiçbir işçi yalnız değildir" dedi.

SARI SENDİKAYA KARŞI DURMA ÇAĞRISI 
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, mücadelelerinde haklı olduklarını ve zafere ulaşana kadar devam edeceklerini vurguladı. Sebepsizce işten çıkarılan işçilerin çalışırken patronlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından üstün performansları gerekçesiyle takdir edildiğini hatırlatan Keskin, işçilerin işten çıkarılmasının tek sebebinin sarı sendikaya karşı durmak olduğunu kaydetti.

CUMA SABAHI GÖRÜŞME YAPILACAK 
Sabancı Holding yetkililerinin kendileriyle cuma sabah 08.30'da görüşeceğini aktaran Keskin, görüşmeye kadar her gün saat 13.00-15.00 arası Sabancı Holding önünde nöbette olacaklarını duyurdu. Keskin, görüşmeden istedikleri sonuç alınmadığı takdirde nöbet eylemine devam edeceklerine işaret etti.

Eylem, "Direne direne kazanacağız", "İşimizi geri istiyoruz", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla son buldu.