23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçileri: Kazanan biz olacağız

İşten atmalara karşı Sabancı Holding önünde direnişi sürdüren enerji işçileri, kamuoyuna işçi ve emekten yana olma çağrısı yaptı.

Sabancı Holding'e bağlı EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi'nde "uygun pozisyon bulunamaması" ve "performans düşüklüğü" iddialarıyla işten atılan işçiler, Levent'te bulunan Sabancı Holding genel merkezi önünde nöbetlerine devam etti. Patronların sarı sendika işbirliğiyle DİSK/Enerji-Sen üyesi işçileri hedef alarak işten çıkardığını belirten enerji işçileri, yönetime seslenerek işe geri alınmaları çağrısı yaptı.

"Atılan işçiler geri alınsın" pankartının açıldığı nöbette konuşan Enerji-Sen İç Anadolu Temsilcisi Osman Çokaman, işlerini geri almak için yürüttükleri mücadelede 44. güne girdiklerine dikkat çekti. Ankara'dan İstanbul'a pek çok kentte seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Çokaman, toplu sözleşmeyle garanti altına alınan disiplin kurulu işletilmeden işten çıkarılmama haklarının gasp edildiğini vurguladı. "Bütün Türkiye bu sesi duyacak, bütün ülke enerji işçisinin yaşadığı sorunları, güvenceli çalışma insanca yaşama talebini görecek" diyen Çokaman, halka işçiden ve emekten yana durarak mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Sabancı Holding yetkilileriyle DİSK arasında cuma günü gerçekleşecek görüşmeye işaret ederek, "Kararlılığımızı en başından beri ifade ediyoruz. İşimizi almadan asla geri dönmeyeceğiz. O yüzden bu görüşmeyi yapacak olanlar sakın bize paralarınızı öderiz, sizi geri işe almıyoruz gibi gerekçelerle karşımıza çıkmayın. Yalnız, güçsüz değiliz" ifadelerini kullandı.

İşçilerin kararlılığının patronları yeneceğini vurgulayan Keskin, "Bu mücadelenin sonunda kazanan biz olacağız" dedi.

Nöbet eylemi 2 saatin sonunda sloganlarla son buldu.