22 Eylül 2024 Pazar

Enerji Bakanı 4 gündür çalışma yapmadıklarını itiraf etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Erzincan İliç'te madende yaşanan katliamda, toprak altında kalan işçileri kurtarmak için 4 gündür bir şey yapmadıklarını itiraf etti. Bakan, "Heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz" dedi. Bu arada katliamın ardından gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te Anagold madencilikte yaşanan katliamın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen işçileri kurtarmak için herhangi bir çalışma yapmadıklarını itiraf etti.

Katliamın yaşandığı bölgede açıklama yapan Bayraktar, siyanürlü tonlarca toprak altında kalan işçilere "kardeşlerimiz" diye hitap etti, "3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" dedi.

Katliamın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen işçileri kurtarmak için çalışmalara başlamadıklarını itiraf eden bakan Bayraktar, toprak yığınını kaldırmakla ilgili hala planlama yaptıklarını söyledi.

GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Maden katliamında gözaltına alınan 8 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında Kanadalı yöneticilerinde olduğu belirtilen 8 kişi İliç Adliyesinde ifade verecek.