24 Eylül 2024 Salı

En az 700 çocuğa cinsel istismar uygulandı

İngiltere'de çocuğa yönelik cinsel istismara ilişkin hazırlanan raporda, Lambeth Belediyesi'ne bağlı 3 yurtta resmi rakamlara göre en az 700 çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Özellikle 70'li ve 80'li yıllarda istismarın yaygın olduğu kaydedilen raporda, çocukların büyük kısmının siyahi olduğu da vurgulandı. 

Çocuğa yönelik cinsel istismara ilişkin İngiltere'de hazırlanan raporda en az 700 çocuğun belediyeye bağlı yurtlarda cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. 

Çocuk Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Sorgulama (IICSA) raporu, başkent Londra'nın güneyindeki Lambeth Belediyesi'nde yaşanan istismarları gözler önüne serdi. Rapora göre, beş yaşın altındaki çocuklar dahil olmak üzere Lambeth'de sadece üç yurtla bağlantılı resmi olarak 700'den fazla cinsel istismar vakası olduğu ancak kaydedilenden daha da fazla olacağı belirtildi. 

6 PERSONEL İSTİSMARDAN HÜKÜM GİYDİ
Öte yandan yurt personeli tarafından çocuklara yıllarca istismar ve zulüm uygulandığı ve belediyenin de sessiz kaldığı ifade edilen raporda, 40 yıldan fazla süredir çalışan bir kişinin istismar nedeniyle disiplin cezasına çarptırıldığı; 1994 ve 2019 yılları arasında çocuklara yönelik cinsel istismar nedeniyle 6 personelin hüküm giydiği belirtildi.

ÇOCUKLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SİYAHİ
Lambeth'de 60'lı yılların sonlarından itibaren belediyeye bağlı 5 yurtta, özellikle 70'li ve 80'li yıllarda çocuklara fiziksel ve cinsel istismarın "yaygın" olduğu aktarılan raporda, Shirley Oaks ve South Vale yurtlarının en yüksek istismar vakalarının tespit edildiği yurtlar olduğu belirtilerek, bu bölgelerdeki çocukların büyük çoğunluğunun siyahi olduğuna dikkat çekildi.

ÇOCUK ÖLÜMÜ GİZLENDİ
Raporda ayrıca, 1977'de Shirley Oaks yurdunun banyosunda bir çocuğun ölü bulunmasının ardından adli ekiplere bilgi verilmediği ortaya çıkarıldı.