23 Eylül 2024 Pazartesi

'Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak'

Filistin halkının direnişini selamlayan Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, AKP'nin iki yüzlü politikalarına dikkat çekti. Filistin için timsah gözyaşları dökerken, İsail'le ilişkilerini kesmediğine ve Rojava'ya yönelik saldırılarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, halkların eşit ve özgür yaşayabilmesinin yolunun "işçilerin birliği, halkların kardeşliği" mücadelesini büyütmekten geçtiği vurgulandı.

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi. Ankara Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla gerçekleşen eylemde, "Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" pankartı açıldı.

POLİS EYLEMİ ENGELLEYEMEDİ
Sık sık, "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Katil İsrail işbirlikçi ABD/AKP!", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol!", "Yaşasın halkların kardeşliği!", "Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!", "Filistin Halkı Yalnız Değildir!", "Rojava Halkı yalnız değildir!", "Filistin'den Rojava'ya direnen halklar kazanacak!" sloganları atılırken, Rojava'ya yönelik saldırıya tepki gösterildiği sırada polis eylemi engellemeye çalıştı. Ancak tüm engelleme girişimine rağmen eylem gerçekleştirildi.

"Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" başlıklı açıklamada, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı direniş hamlesi karşısında siyonist İsrail'in büyük bir şok yaşadığı hatırlatıldı. Siyonist İsrail'in her dönem emperyalistlerin açık desteğini aldığı belirtilen açıklamada, son yıllarda Filistin direnişini ve davasını tasfiye etmek hedefiyle Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarını tırmandırdığını ve binlerce Filistinlinin katledildiği, yüzlerce Filistinlinin siyonist ordunun ırkçı-faşist yerleşimcilerin saldırılarına hedef olduğu kaydedildi.

AKP'NİN İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Savaş hukuku çiğnenerek hastanelerin, okulların bombalandığına dikkat çekilen açıklamada, "İsrail ile her türlü iş birliği içerisine giren AKP iktidarı din kisvesi adı altında sözde Filistin halkını destekliyor. Aynı AKP iktidarı konu Kürt halkı olduğunda benzeri saldırıların uygulayıcısı oluyor, Rojava başta olmak üzere Kürtlerin bulunduğu her alanda kirli savaş politikaları ile katliamlar gerçekleştiriyor. Filistin halkı için yas ilan edip timsah gözyaşları dökerken öte yandan meclise bir savaş tezkeresi ile geliyor ve tüm kuvvetlerini Kürt halkına karşı sürdürdüğü sömürgeci savaşın şiddetini yükseltmek için dizayn ediyor" denildi.

'İŞÇİLERİN BİRLİĞİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM'
Orta Doğu'da emperyalizmin savaş taşeronluğunu yapan AKP iktidarı ve İsrail'in Rojava ve Filistin'de yaptığı katliamlarla bu savaştaki taraflarını çok açıkça ortaya koyduğunun altı çizilen açıklamada, "Egemenler karşısında ezilen halkların öz gücüne dayanan direnişinden ve aynı kaderi paylaştıkları halklardan başka dostu yoktur. Buradan hareketle emperyalistlerin ve güdümündeki paramiliter devletlerin başta Filistin ve Rojava olmak üzere Orta Doğu'da mazlum halkları hedef alan savaş ve saldırganlık politiklarını püskürtmek bölge halklarının birleşik mücadelesiyle mümkün olacaktır. Taşlarıyla, sopalarıyla, çocuk generalleriyle Siyonist rejimine karşı on yıllardır direnen Filistin halkının yanındayız! Buradan Filistin halkının işgale karşı sergilediği haklı ve meşru direnişi selamlıyoruz. Başta Filistin ve Kürt halkı olmak üzere; emperyalist saldırganlığın ve işgalci politikaların hedefinde olan tüm halkların özgür ve eşit koşullarda yaşayabilmesinin yolunun 'işçilerin birliği, halkların kardeşliği' mücadelesini büyütmekten geçtiğinin altını bir kez daha çiziyoruz" ifadeleri kullanıldı.

EMEKÇİ HALKA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Tüm işçi, emekçileri ve ezilen halkları dünya halklarının özgür, eşit ve barış içerisinde yaşayabilmesi için emperyalist-kapitalist sistemi tarihin çöplüğüne göndererek, sınırsız, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyayı kurma mücadelesini yükseltmeye çağrılan açıklamada, şu talepler sıralandı:
🔹"Siyonist rejim Filistin halkını hedef alan tüm saldırılarını durdurmalı, işgal ettiği topraklardan çekilmelidir.
🔹İsrail ile askeri, ekonomik, diplomatik tüm ilişkileri kesilmelidir!
🔹İkili anlaşmalar iptal edilmelidir!
🔹ABD ve NATO üsleri derhal kapatılmalıdır!"