23 Eylül 2024 Pazartesi

Emine Yanıkoğlu'nu katleden erkeğin duruşması ertelendi

Evli olduğu Emine'yi katleden Soner Yanıkoğlu'nun davasında tanık olarak dinlenen N.C., Emine'nin sistematik şiddete uğradığını ve çocuğuyla tehdit edildiğini anlattı. Duruşma Ekim ayına ertelendi. 

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Yayla Mahallesi'nde 30 Temmuz 2020'de Emine Yanıkoğlu'nu katleden Soner Yanıkoğlu'nun yargılandığı davanın 3. duruşması Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanık Yanıkoğlu tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmaya Emine Yanıkoğlu'nun anne babası ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada tanık N.C. dinlendi. N.C., Yanıkoğlu'nun sistematik şiddete uğradığını anlattı. Emine Yanıkoğlu ile aynı iş yerinde çalıştıklarını söyleyen N.C, “Soner, Emine'ye çocuklarını göstermiyordu.  Barışma durumunda çocuklarını görebileceğini söylüyordu. Emine Soner'in alkolik olduğunu ve sürekli şiddete maruz kaldığını söylüyordu. Emine Soner ile barıştığında işten ayrıldı" dedi.

Tanığın dinlenilmesinin ardından, Sanık Soner Yanıkoğlu, bir sonraki duruşmada salona getirilme talebinde bulundu.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dinlenilmeyen tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenilmesine karar verdi. Duruşma 4 Ekim'e ertelendi.