1 Ekim 2024 Salı

Emine Şenyaşar: Katiller tutuklansın, oğlum serbest bırakılsın

Suruç'ta iki oğlu ve eşi AKP'liler tarafından katledilen Emine Şenyaşar ve oğlunun Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti 438'inci gününde. Katliamın ardından tutsak edilen oğlunun serbest bırakılmasını isteyen Şenyaşar, "Oğlum Fadıl 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Çocuğumu bıraksınlar" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 438'inci gününde devam ediyor.

'OĞLUM 4 YILDIR TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR'
Sabahın erken saatlerinde adliye önüne gelen Emine ve Ferit Şenyaşar bir kez daha taleplerini dile getirdi. 4 yıldır adalet mücadelesi verdiklerini belirten Emine Şenyaşar, "Hastanede çocuklarımı öldürenleri neden serbest bıraktılar? Bunlar insanları hastane içerisinde katlettiler. Bize bu zulmü yapanları hangi vicdanla bırakabiliyorsunuz? Biz hepsinin tutuklanmasını istiyoruz. Oğlum Fadıl 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Çocuğumu bıraksınlar. Bir yıldır bu sebeple burada oturuyoruz. Ramazanımızı bayramımızı burada geçirdik. Kayıtlarda bulunan herkesi tutuklamalarını istiyoruz" dedi.