7 Ekim 2024 Pazartesi

EMEP İzmir İl Başkanı Uyar: Demokrasiye nefes olmak için Gündoğdu Meydanı'nda olalım

EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, en temel hak ve özgürlüklerin baskı ve zor ile sindirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Demokrasiye bir nefes olmak için 8 Temmuz mitingini örgütleyeceklerini belirten Uyar, mitinge katılım ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 8 Temmuz'da düzenleyeceği miting, "Demokrasiye bir nefes ver" şiarıyla gerçekleşecek. Miting kararı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesinin ardından alındı. 

EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, ETHA'ya yaptığı değerlendirmede Türkiye'de demokratik hak ve özgürlüklere yönelik kısıtlamaların her geçen gün daha da ileri boyuta vardığına dikkat çekti. Uyar, "En temel hak arama mücadeleleri baskı ve saldırıyla susturulmaya çalışılıyor. HDP'ye yönelik silahlı saldırı aslında ülkedeki mücadele güçlerini korkutup sindirmeye yönelik" dedi. 

Halkın açlık, yoksulluk ve işsizlik kıskacında bulunduğunu dile getiren Uyar, "Yıllardır ülkedeki mafya, siyaset ve devlet üçlüsünün ülkeyi nasıl yönettiğini, ülke kaynaklarının yandaşlara nasıl aktarıldığını biliyorduk ama şimdi bu ifşaatlarla birlikte hem faili meçhul cinayetlerin hem gazeteci cinayetlerin kimler tarafından ve nasıl işlendiği ortaya saçıldı. Bu ilişki içinde bakanlar, bürokratlar, yüksek yargı mensupları, havuz medyasında yer alan gazeteciler var" ifadelerini kullandı. 

İntihar vakalarının arttığına, iş cinayetlerinin devam ettiğine dikkat çeken Uyar, "Bütün bunlar birleştiğinde, mafya sömürü, soygun düzenine karşı halklar olarak demokratik, barış içinde özgürlüklerimizle yaşamak istiyoruz, demek için bu mitingi organize ediyoruz. Tüm İzmir halkının pandeminin yükünü çeken, destek görmeyen, tek başına bırakılan tüm kesimleri, esnek çalışma hayatına,  kısmi çalışma ödeneğine mahkum edilen, işten atılmalarla yüz yüze gelen işçi sınıfımızı, emekçilerimizi bu mitinge bekliyoruz. Hep birlikte, böyle bir yaşama mahkum olmadığımızı haykırmak üzere 8 Temmuz'da Gündoğdu'da olacağız" dedi. 

Gazetecilere yönelik artan polis saldırısına da vurgu yapan Uyar, şöyle devam etti: "En son gazeteci Bülent Kılıç'ın boynuna bastılar, nefessiz bıraktılar. Yaşananların halka ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar. Herkesin işi zor ama biz birlikte bir arada örgütlülüğümüzle bunlara karşı koyabiliriz."