30 Eylül 2024 Pazartesi

EMEP Genel Başkanı Gürkan'a verilen ceza onandı

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında Efrin'e yönelik işgal saldırısına karşı yaptığı açıklama nedeniyle verilen ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'a, Efrin'e yönelik işgal saldırısına karşı yaptığı açıklama nedeniyle verilen hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 

Gürkan, üyelerinin yargılandığı dava öncesinde İstanbul Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Efrin'e yönelik işgal saldırısını eliştirmişti. Bu konuşma nedeniyle İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Gürkan'a, 10 ay hapis cezası verildi. Ceza daha sonra para cezasına çevrildi. 

Gürkan'a verilen ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Karara ilişkin açıklama yapan Emek Partisi (EMEP), "Karara karşı yargıtay yolu açıldığı için avukatlarımız elbette karşı temyiz yoluna başvuracaktır. Ancak, bu karar bile tek başına ifade özgürlüğünün açık bir ihlalidir. Siyasi iktidarın politikalarını eleştiren bir siyasi parti genel başkanının yargı eliyle cezalandırılmasıdır" dedi.

Kararla, siyaset hakkının da engellendiği kaydedilen açıklamada, "Siyasi iktidara yönelik her eleştirinin, yargılanmaktan, ceza almaktan geçtiğini görüyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü, siyaset yapma hakkı bir taraftan yargı eliyle mahkeme kararları ile, diğer taraftan hükümet eliyle daha da baskı uygulamayı getiren kanunlar çıkartarak her geçen gün daha da kısıtlanmaktadır. Bu durum partimiz açısından ise kabul edilemez bir durumdur. Siyaset yapmaya, iktidarın emek ve halk karşıtı politikalarını teşhire, baskı politikalarına karşı demokrasi ve özgürlükler mücadelesine devam edeceğiz" denildi.