23 Eylül 2024 Pazartesi

'Emeklerimizin karşılığını alana dek mücadelemiz sürecek'

Tazminat ve maaşlarını alabilmek için 15 gündür eylemde olan Kayı İnşaat işçileri, "Emeklerimizin karşılığını alana dek mücadelemiz sürecek" dedi.

İnşaat-Sen üyesi Kayı İnşaat işçileri, 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin 15'inci gününde. 

İşçiler, Cezayir Konsolosluğu önünde bir araya gelerek burada taleplerini haykırdı. "Cezayir Hükümeti ve Kayı İnşaat el ele verdiniz işçinin hakkını gasp ettiniz" pankartının açıldığı eylemde, "Kayı İnşaat borcunu öde öncelik işçilerde" ve "Kayı işçilerinin alacağı hepimizin alacağıdır" dövizleri taşınırken sık sık "İşçiler burada Coşkun Yılmaz nerede?" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan İnşaat-Sen Sözcüsü Nurseli Gözüaçık, Kayı İnşaat'ın işçilerin emek gücünü kullanıp karşılığını vermediğini hatırlattı. Patron Coşkun Yılmaz'ın işçilerin hakkını derhal vermesi gerektiğini vurgulayan Gözüaçık, "Cezayir Hükümeti ve Coşkun Yılmaz'ın arasında ne yaşandı bilemeyiz. Fakat bunun sorumlusu işçiler değildir. Aralarında geçen sorunlar işçilerin alacaklarına engel değildir" diye belirtti.

Ardından söz alan inşaat işçisi Ali Bari Öksüz, sorunlarını tüm kamuoyuna duyurduklarına dikkati çekerek, emeklerine karşı duyarsız kalındığını söyledi. Haklarını alana dek mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Öksüz, "Coşkun Yılmaz'ın Cezayir bankalarında bloke edilmiş parası var ve haklarımızı gasp etti" ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Abdülsamet Kete ise işçilerin parasının derhal ödemesi gerektiğini söyleyerek,  çalıştıkları emeğin karşılığını ve alın terinin değerini istedi. Coşkun Yılmaz'ın işçilerin haklarını vermemesinin suç olduğunun altını çizen Kete, "Suçlunun cezasını kesin, işçinin de hakkını verin" diye belirtti.

Basın açıklaması işçilerin haklarını alana dek mücadeleyi sürdürecekleri mesajından sonra sona erdi.