25 Eylül 2024 Çarşamba

Emek ve Özgürlük İttifakı Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama yapan Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini kaydetti. 

Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin siyasi, toplumsal ve ekonomik krizlerin bir arada yaşandığı çoklu kriz şartları altında tarihin en önemli seçime doğru ilerlediği belirtilen açıklamada, "Türkiye halkları bu çoklu krizin zorlukları, siyasi baskılar ve her türlü eşitsiz propaganda koşullarına rağmen geleceğini kurtarma mücadelesini 14 Mayıs sandıklarında bir kez daha başarıya ulaştırmaya odaklanmıştır. Türkiye halklarının ve ezilenlerinin geleneği bugüne kadar otoriter ve faşist anlayışlara karşı direnişi ve zaferi öğretmiş ve örgütlemiştir" denildi.

‘KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında girileceği hatırlatılan açıklamada, cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekleneceği kaydedildi. Faşizme karşı zafer elde etmenin yolunun cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaktan geçmediği bilakis faşizmi geriletmenin en önemli mecralarndan birinin Meclis'de çoğunluğu sağlayacak aritmetiği sağlamak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Tüm ezilenleri, yok sayılanları, hak gaspına uğrayanları ve sömürülenleri parlamentoda temsil etmenin tek yolu Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında toplanmak ve parlamentoda söz, yetki, karar sahibi haline gelmektir. Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını bir kez daha milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

SANCAR: KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİZ
Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da İsmali Saymaz'a cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. "Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik" diyen Sancar, "Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. İkinci tura kalmamasıdır" ifadelerini kullandı.