1 Ekim 2024 Salı

Elvan ailesi hakim karşısına çıktı

Gezi şehidi Berkin Elvan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmesine tepki verdikleri için anne ve baba Elvan bugün hakim karşısına çıktı. Aile, sözlerinin hakaret değil 14 yaşında katledilen çocuklarının hedef gösterilmesine verilen karşılık olduğunun altını çizdi. 

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle katledilen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan hakkında, "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda kişi katıldı.

ELVAN AİLESİ: ÇOCUĞUMUZ 14 YAŞINDA KATLEDİLDİ
Söz alan Sami Elvan, söylediği sözlerin ardında olduğunu kaydetti. "Cumhurbaşkanı tarafından söz konusu tarihlerde bizim çocuğumuz ile ilgili söylenilen olumsuz sözler söz konusudur. Kendisi çocuğumuzun öldürülmesine ilişkin olarak 'Emri ben verdim, polisin arkasındayım' şeklinde söz söylediği için ben de buna istinaden bu ifadeleri kullandım" diyen Elvan, sözlerinin hakaret değil karşılık olduğunu kaydetti. 

Anne Gülsüm Elvan ise çocuğu katledildiğinde henüz 14 yaşında olduğunu belirtti. Anne Elvan, "Bize 'terörist' denildiği için buna tepki olarak sözleri söyledim" dedi. 

Elvan ailesinin avukatı Akçay Taşçı, Berkin'in net bir şekilde hedef alınarak öldürüldüğünü anımsattı. Taşçı, "Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı da bu olaya ilişkin açıklamalar yapmış, olayı savunucu ve fiili doğrudan üstlenici nitelikte beyanlarda bulunmuştur. Ayrıca 'terörist' ifadesi kendisi tarafından kullanılmıştır. Bunun karşılığında müvekkiller tek başına hak arama mücadelesinde bulunmak durumunda bırakılmıştır. Müvekkiller tarafindan söylenmek istenen eğer yaşanan olaya , onay veriliyorsa ve üstleniliyorsa buna tepki göstermektir" diye konuştu.

Savunmaların ardından duruşma 25 Ekim tarihine ertelendi.