16 Eylül 2024 Pazartesi

Elif Karatekin mezarı başında anıldı

Almanya'nın Köln kentinde 12 Haziran 2019'da ölümsüzleşen komünist kadın Elif Karatekin mezarı başında anıldı. Anmada, Elif Karatekin'in emekçiliğiyle tüm devrimcilere örnek olduğu vurgulandı.

Almanya'nın Köln kentinde 12 Haziran 2019'da ölümsüzleşen komünist kadın Elif Karatekin mezarı başında anıldı. Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) tarafından "Özverili emekçiliğini kavgamızda yaşatacağız" pankartı açılan anma, 12 Haziran'da ölümsüzleşen Elif Karatekin, MLKP Komutanı Osman Nuri Ocaklı ve tüm devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Elif Karatekin'in eşi ve yoldaşı Eyüp Karatekin, "Elif yoldaş partinin devrim emekçisiydi, devrimci bir anneydi. 70'li yıllarda Adana'ya gitti ve Güney Sanayi, Temsa, Et Balık Kurumu, Çukur Birlik, Çimento ve Tekel gibi işyerlerinde devrimci faaliyet sürdürdü. Elif yoldaş işçi kadrosuydu" diye sözlerine başladı. 90'lı yıllara kadar faşist koşullar altında örgütlü mücadeleyi sürdüren Elif yoldaş, 1992 yılında Almanya'ya geldi ve burada örgütlü mücadeleye devam etti. Yaşamının son anına kadar Almanya'da örgütlü faaliyeti sürdürdü" dedi.

KGÖ: ELİF YOLDAŞ BİZLERE ÖRNEKTİR
Komünist Gençlik Örgütü adına yapılan konuşmada, Elif Karatekin'in herkese örnek olduğu vurgulanarak, "Biz genç kadın komünistler onu emekçiliğini ve devrimci faaliyetini örnek alıyoruz" denildi.

SKB temsilcisi ise, "Elif Karatekin yaşamının 40 yılını amasız ve fakatsız devrime, sosyalizme ve kadın çalışmasına verdi ve kadın yoldaşlaşmasının büyütülmesinde emeği çoktur" dedi.

TSP: TUTSAKLARLA DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM
Tutsakların Sesi Platformu (TSP) Temsilcisi, "Elif Karatekin örgütlü mücadelesinde her alanda tanınıyordu ve örnekti. Tutsaklarla dayanışma çalışmasında yer alıyordu ve emeği çoktu" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'da devrimci tutsakların eylemlerini sürdüğüne dikkat çeken TSP temsilcisi, Sırbistan'da üç yıldır tutsak edilen Ecevit Piroğlu'nun da açlık grevinde olduğunu ve sağlık durumunın gittikçe kötüleştiğini belirtti.

Anma "Elif yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.