23 Eylül 2024 Pazartesi

Elif için bir araya geldiler: Hesabını soracağız

İntihara sürüklenen Elif için sıra arkadaşları Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi heykeli önünde bir araya geldi. Elif'in hayatını kaybetmesinin intihar değil cinayet olduğunu vurgulayan öğrenciler, "Bir kişi daha eksilmemek için buradayız" dedi. Öğrenciler, "Bizleri geleceksizlik kıskacına alanlar, taleplerimize karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor" dedi ve Elif'in hesabını soracaklarını kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan içi sıra arkadaşları tıp fakültesindeki heykel önünde açıklama yaptı. Dün akşam intihara sürüklenin Khan'ın, odasında cansız bedeni bulunmuş. Çok sayıda genç  Khan için sokağa dökülmüştü.

"Kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız", "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" pankartlarının açıldığı eylemde, "Bu intihar biliyoruz ki münferit değil, son iki haftada dört üniversite genci yaşamına son verdi" vurgusu yapıldı.

Enes Kara'nın geleceksizlik kaygısı nedeniyle intihara sürüklenmesinin üzerinden iki sene dahi geçmediğinin altı çizilen açıklamada, "Bizler tıp fakülteleri sıralarında henüz okurken stresten saçlarımızın beyazlamasına, antideprasanlara, geleceksizliğe, güvencesizliğe, barınamamaya, sağlıklı bir yemek ihtiyacımızın dahi karşılanmamasına mahkum değiliz. Hep birlikte öfkemizle, isyanımızla alanlardayız. Elif'in hesabını sormak için buradayız. Bizleri geleceksizlik kıskacına alanlar, taleplerimize karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Bir kişi daha eksilmemek için buradayız" denildi.

Eylemde, sık sık "İntihar değil bu bir cinayet" sloganı atıldı.