21 Eylül 2024 Cumartesi

Elende El Muhammed mezarı başında anıldı

JKŞ üyeleri, Rojava devriminin genç komünist öncüsü Elende El Muhammed (Zîlan Destan) için anma düzenledi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen Elende El Muhammed'i şehadetinin birinci yılında Kobanê Dicle Şehitliğindeki mezarı başında andı.

Şehitlik girişinde toplanan JKŞ üyeleri, Elende El Muhammed'in mezarı başına kadar sloganlarla yürüyüş düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada JKŞ adına konuşan Gülistan Kobanê, şehadetinin birinci yılında Elende El Muhammed'i andı, mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Elende El Muhammed'in büyük kopuşlar yaparak mücadeleye katıldığını söyleyen Kobanê, "Zîlan Destan yoldaş, Rojava devrimini büyütme ve sosyalizme ilerletme amacına bağlı olarak parti saflarında yerini aldı. Kürt halkının ve özellikle kadınların kurtuluşu uğruna mücadele yürüttü. Kadınların önünde aydınlık bir yol açtı ve bize düşen görev bu yolda ilerlemektir" dedi.

Anmada Elende El Muhammed'in ailesi adına söz alan baba Ferzende El Muhammed, "Zîlan bilinçli bir tercih yaptı. Ezilen halkların kurtuluşu için MLKP'ye katıldı. O Kobanêli ilk şehit komünist kadın oldu, biz bundan gurur duyduk" diye konuştu.

Devrimci Komünist Kadınlar, Kobanê'de Fırat kenarında da piknik düzenledi. Kadınlar evlerinde hazırladıkları yemeklerle ortak sofra oluştururken, Elende El Muhammed'in mücadele yaşamına ilişkin konuşmalar yapıldı.