23 Eylül 2024 Pazartesi

Ekomed'de direniş 2. gününde: Susmayacağız

İzmir Ekomed'de hakları için işçiler iki gündür direnişte. Patrona seslenen işçiler, "haklarını alana kadar vazgeçmeyeceklerini" duyurdu. 

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Ekomed Maske ve Paketleme Tesisleri'nde içiler "satış yok" gerekçesiyle işten çıkarıldı, aylardır ücretlerini alamayan işçilerin direnişi ikinci gününde.

Geçen hafta makinelerin borcundan dolayı fabrikaya icra gelmiş daha sonra servislere olan borçlardan dolayı servis şirketleri değişmiş ve son olarak da yemek şirketi alacak oldukları ücreti olamayınca sözleşmeyi fesih etmişti. 200 kişinin çalıştığı fabrikada 11 Mart günü 100 işçi, "işler durdu, satış yok" gerekçesiyle ihbarsız işten atıldı. 100 işçiye verilen taahhütname ile 30 Mart günü hak edişlerinin ödeneceği vaat edildi.

Haklarını alamayan işçiler dün açıklama yaparak direnişe geçtiklerini duyurmuştu. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve İşçiler bugün de fabrika önünde bir araya gelerek taleplerini yineledi.

Direnişteki işçilerden Filiz Dinçer, bugüne kadar sustuklarını ancak artık susmayacaklarını kaydetti. Patrona seslenen Dinçer, "Adliyeye başvuru yapanlara ödemenin yapılmayacağını tarafınızdan duyduk" dedi. 

Dinçer, şu vurguyu yaptı: "Susmadık,  susmayacağız. Hakkımızı alana kadar hakkımızı helal etmiyoruz."