23 Eylül 2024 Pazartesi

Ekomed patronuna uyarı: İşçilerden çaldığınızı geri verin

Ekomed işçilerinin hakları için mücadelesi sürüyor. Fabrika önünde işçileri ziyaret eden HDP Milletvekili Çepni, işçilerin hakları için mücadele edeceklerini kaydetti. 

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Ekomed Maske ve Paketleme Tesisleri'nde içiler "satış yok" gerekçesiyle işten çıkarılan ve aylardır maaşları gasp edilen işçilerin direnişi sürüyor.

Makinelerin borcundan dolayı fabrikaya icra gelmiş daha sonra servislere olan borçlardan dolayı servis şirketleri değişmiş ve son olarak da yemek şirketi alacak oldukları ücreti olamayınca sözleşmeyi fesih etmişti. 200 kişinin çalıştığı fabrikada 11 Mart günü 100 işçi, "işler durdu, satış yok" gerekçesiyle ihbarsız işten atıldı. 100 işçiye verilen taahhütname ile 30 Mart günü hak edişlerinin ödeneceği vaat edildi.

Haklarını alamayan işçiler ise bir açıklama yaparak hakları için direneceklerini duyurmuştu. İşçiler bugün de fabrika önünde yaptıkları açıklama ile mücadelenin süreceğini kaydetti. 

ESP VE HDP'DEN ZİYARET 
İşçileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan ile il örgütü yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ziyaret etti. 

ÇEPNİ: AÇLIK SINIRI ALTINDA OLAN ÜCRETLERİNİ DE ALAMIYORLAR 
Burada kısa bir konuşma yapan HDP İzmir Milletvekili Çepni, Türkiye'de ekonomik kriz varken, milyonlarca insanın açlık sınırı altında yaşıyorken Ekomed işçilerinin açlık sınırının altında olan ücretlerini dahi üç aydır alamadıklarına dikkat çekti. 

EKOMED'E UYARI: İŞÇİLERİN HAKLARINI VERİN
Ekomed fabrikasını uyaran Çepni, "İşçilerin çaldığınız emeklerini geri verin. Bu cüreti, saraydaki patronunuzdan alıyorsunuz biliyoruz. Bu işçiler emeklerinin karşılığını zaten alamazken şimdi o eksik olanı da vermiyorsunuz. Bu hırsızlıktır, yolsuzluktur, mafya düzenidir. Sonra da devletin kolluk güçleri burada işçinin emeğini korumak yerine hırsızları koruyorlar. Onlar da suç işliyor. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Öyle yağma yok. Direnen işçilerle birlikte olmaya devam deceğiz. Her yerde her mevzide bu talebin savunucusu olacağız" dedi. 

İŞÇİLER: PARALARIMIZIN NE ZAMAN YATACAĞINI BİLMİYORUZ
Daha sonra işçiler söz aldı ve maruz kaldıkları hukuksuzlukları anlattı. "Paralarımızın şu an ne zaman yatacağını bilmiyoruz" diyen bir işçi, buna gerekçe olarak da Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin gösterildiğini belirtti.