30 Eylül 2024 Pazartesi

EHP'li LGBTQ+'lar: Onur Haftamız kutlu olsun

EHP'li LGBTQ+'lar, ayrımcılık ve sömürü düzenini yıkacaklarını kaydetti ve Onur Haftasını kutladı. 

Emekçi Hareket Partili (EHP) LGBTQ+'lar, Onur haftasına ilişkin açıklama yaptı. "Kimsenin cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliğinden dolayı eşitsizliğe maruz kalmadığı bir dünya mümkün" mümkün denilen açıklamada LGBTİq+'ların varığını inkar eden ve hedef gösteren iktidarın gücünü heteronormatif düzenden ve ikili cinsiyet sisteminden aldığı kaydedildi.

LGBTİQ+'ların yaşam haklarının ellerinden alındığı, istihdama katılmaları bile hak görülmediği belirtilen açıklamada, "Ekonomik krizle yoksulluğa sürükleniyor, sağlık hakkına erişimleri engelleniyor, barınmaktan bile mahrum bırakılıyorlar. Tüm bunların karşısında siyasi iktidar hedef göstermeye, hiçbir hukuki dayanağı olmadan saldırmaya devam ediyor. Ancak tüm bunların sebebi olan bu düzenden bir çıkış mümkün. Kurtuluş neoliberalizmin bize anlattığı bireysel özgürlük yalanlarında değil. Tüm bu eşitsizlikleri bitirmenin yolu kolektif, örgütlü bir mücadeleden geçiyor. Tüm LGBTİQ+'ları aşağıdaki hedefler için mücadele etmeye çağırıyoruz" denildi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eşitliği anayasal koruma altına alınacak. Nefret cinayetlerini, kadınlara ve LGBTİQ+'lara yönelik şiddeti durdurmak için İstanbul Sözleşmesi uygulanacak. LGBTİQ+'ların istihdamdan dışlanması son bulacak. İşsizlik sorunu kamunun üretim yönünde adımları ile geriletilecek, istihdamda eşitsizlik engellenecek. AKP iktidarları döneminde fiili ve anayasaya aykırı şekilde uygulamaya sokulan ve LGBTİQ+'lara ayrımcılık uygulamak için bahane olarak kullanılan tüm düzenlemeler ortadan kaldırılacak.  LGBTİQ+ların sağlık hizmetlerine ulaşımının önündeki engeller kaldırılacak.

Tüm bu eşitsizlikleri bitirmek, sistematik şiddet üreten bu düzeni alaşağı etmek için Onur Yürüyüşü'nde LGBTİQ+ Meclisleri içerisinde olacağız, meydanları dolduracağız."