22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim sistemi iki çocuğu intihara sürükledi

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki iki kız çocuğu sınav ve gelecek kaygısıyla intihara sürüklendi.

Muş'un Varto ilçesindeki Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki P. A. ve Z. T, önceki gün P. A'nın evinde yaşamına son verdi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, kız çocuklarının Liselere Geçiş Sistemi sınavına (LGS) hazırlandığı ve sınav ve gelecek kaygıları sebebiyle intihara sürüklendiği öğrenildi.

P.A'nın yakını Çayan Dursun Evrensel gazetesine verdiği bilgide, intihar eden kız çocuklarının bıraktığı sesli mesajda, "Okuldan bıktık, öğretmenlerden bıktık. Allah LGS'nin de eğitim sisteminin de belasını versin" ifadelerinin yer aldığını aktardı. İntihara sürüklenen P. A. ve Z. T'nin yaşamlarına son vermeyi düşündüklerini arkadaşlarıyla paylaştıkları da öğrenildi. Dursun, "Çocuklar karne alacaktı, muhtemelen notları da iyi değildi. Onun kaygısını da yaşamış olabilirler, savcının aileye açıklaması da bu yönde oldu, biz de oradaydık" dedi.

P.A'nın dayısı İnanç Işık da, "P. A. dershaneye devam ediyordu. İyi bir lise kazanmak istiyordu" dedi.