25 Eylül 2024 Çarşamba

Ege'de zılgıtlarla seçim büroları açıldı

Yeşil Sol Parti, Ege Bölgesinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Gerçekleşen seçim bürosu açılışlarında sloganlar yükselirken, kapı kapı çalışma yürütüleceği sözü verildi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti)'nin Ege illerindeki seçim çalışmaları sürüyor. Yeşil Sol Parti İzmir'in birçok ilçesinde bildiri dağıtımı, esnaf ziyareti ve aday tanıtımı gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Gaziemir ilçesi Beyazaevler Mahallesinde seçim bürosu açıldı. Yeşil Sol Parti'nin bayraklarıyla donatılan mahalle ve seçim bürosunun açılışı coşkuyla gerçekleşti. Mahalleli kadınların yoğunlukta bulunduğu açılışa Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticileri katıldı. Halayların çekildiği büro açılışında kadınlar sık sık, zılgıtlar eşliğinde "Jin jiyan azadi" sloganını yükseltti.

ÇEPNİ: KAPI KAPI GEZİP ÇALIŞACAĞIZ
Açılışta konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, şunları söyledi: "Güçlü bir çalışma ile kazanacağımıza inanıyoruz. Seçime kadar hummalı bir çalışma yürüteceğiz. Bu minvalde seçim bürolarımız önemli bir işlevi olacak. Seçim örgütlememizi bu bürolarda yapacağız. Büyük bir fedakarlıkla seçim çalışmalarımızı yapıyoruz. Partimiz sizlerin emekleriyle bugüne geldi. Bu seçime Yeşil Sol Parti ile giriyoruz. Kapı kapı gezerek Yeşil Sol'un anlatmak lazım. Yeşil Sol Parti'ye verilen her oy savaşa, Kürt düşmanlığı ve yoksulluğa karşı verilen oydur. Barış, demokrasi, adalet isteyen herkesin adresi Yeşil Sol Partidir" dedi.

ATAMAN: BEDEL VERDİK AMA GERİ ADIM ATMADIK
Ardından Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Adayı Nurşen Ataman ise "Zulmü altındayız. Bedel verdik ama yine de geri adım atmadık. Başaracağız" diye konuştu.

Ardından zılgıt ve alkışlar eşliğinde seçim bürosu açılışı yapıldı.

ALEVİ KURUMLARINA ZİYARET
Öte yandan Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adaylarının katılımıyla kentte bulunan Alevi kurumları ziyaret edildi. İlk olarak Çiğli'de bulunan Demokratik Alevi Derneği (DAD), ardından Bayraklı'da bulunan Yamanlar Cemevini ziyaret eden heyet son olarak da Bornova Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ne gitti. Ziyaretlerde konuşan Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Adayı Canan Kebenç Özkan, Cumhuriyetin birinci yüz yılında Alevilerin kırımlar yaşadığını hatırlatarak, cumhuriyetin ikinci yüz yılında eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam öreceklerini söyledi. Kadınlar, Alevilere, işçiler ve Kürtlerle ikinci bir yüzyılı inşa edeceklerini vurgulayan Özkan, Aleviler olarak devletten alacakları eşit yurttaşlık ve onurlu bir gelecek olduğunu bunun içinde mücadele edeceklerini vurguladı.

İLÇELERDE ÇALIŞMALAR
Ayrıca  Bornova'da Yeşil Sol Partili kadınlar Özkanlar pazarında kadın standı açıp bildiriler dağıtarak, halkın seçimlerde Yeşil Sol Partiye oy vermesi çağrısında bulundu. Milletvekili adayları Urla ilçesinde bildiriler dağıtarak, insanlar Yeşil Sol Partinin, çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Yine Güzelbahçe ilçesi Yalıpazar'da stand, Torbalı ilçesinde kahve gezileri ile Yeşil Sol Parti'ye oy istendi. Dikili ilçesinde ise Uluçay Emek ve Demokratik güçleri ile kentte bir buluşma gerçekleştirerek, kentte bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek halk buluşması gerçekleştirdi. Burada konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Aysel Önen Turan, depremden sonra ülke enkaz alanına döndü, Yeşil Sol Parti çatısı altında daha güzel bir dünya kurmak adına çalışma yürütmemiz gerektiğini ifade ederek, daha eşit ve adil bir yaşam için herkesin Yeşil Sol Partiye oy vermesi gerektiğini söyledi.

BALIKESİR'DE ZİYARETLER
Yeşil Sol Parti Balıkesir Milletvekili adayları da Burhaniye ilçesinde Burhaniye Cemevinde Alevi yurttaşlarla bir araya geldi. Ardından da Burhaniye Çevre Platformu üyeleriyle bir araya gelindi. Burhaniye Cemevinde konuşan HDP Muş Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Şevin Coşkun, Alevilerin eşit yurttaşlık talebine değindi. Çevre örgütleriyle yapılan görüşmede yeni yaşamın inşasında Yeşil Sol Parti'nin önemine değinen Coşkun, Balıkesir'in yaşadığı ekolojik talanı, kıyıların imara açılmasına karşı mücadele edileceğini vurguladı.

AYDIN'DA BİLDİRİ DAĞITIMI
Yeşil Sol Parti, Aydın'da da Didim ilçesinde Akbük Mahallesinde bulunan pazarda stant açarak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bu sırada yapılan konuşmalarla Yeşil Sol Parti'ye oy verilme çağrısında bulunuldu.