25 Eylül 2024 Çarşamba

Editörümüz Gürbüz'ün mesajı: Şimdi birlikte mücadele zamanı

Gözaltındaki editörümüz Nadiye Gürbüz, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Seçimler yaklaştıkça faşizmin saldırganlığını arttırdığına dikkat çeken Gürbüz, hiçbir saldırının gerçekleri yazmaktan alı koyamayacağını vurguladı. Gürbüz, "Halklarımız, yoldaşlarımızı ve tüm gazeteci dostlarımızı gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerin yerini doldurmaya çağırıyoruz. Şimdi ezilenlerin inceliğini gösterip dayanışma gösterme zamanı. Şimdi birlikte mücadele zamanı" dedi.

İstanbul ve Eskişehir merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörlerinden Nadiye Gürbüz, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

30 Nisan sabaha karşı ESP'ye dönük düzenlenen operasyon kapsamında ev baskınıyla editörümüz Nadiye Gürbüz gözaltına alınmış, bir diğer editörümüz Pınar Gayıp hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Gürbüz, şu ifadeleri kullandı: "Seçimler yaklaştıkça faşizm saldırganlığını arttırıyor. Gözaltı, tutuklamalarla gerçekleri yazmaktan vazgeçeceğimizi sananlar büyük bir yanılgı içinde. Tutuklansak da hapis cezaları alsak da bu geleneği sürdüreceklerin var olduğunu biliyoruz. Halklarımız, yoldaşlarımızı ve tüm gazeteci dostlarımızı gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerin yerini doldurmaya çağırıyoruz. Şimdi ezilenlerin inceliğini gösterip dayanışma gösterme zamanı. Şimdi birlikte mücadele zamanı."