25 Eylül 2024 Çarşamba

Edinburgh'daki oturma eylemi sona erdi

Edinburgh Göçmen Aileler Birliği ve Edinburgh Kürt Halk Meclisi tarafından İskoçya Parlamentosu önünde yaptığı oturma eylemi sona erdi. Eylemin ardından "Faşist saldırı dalgası ve birleşik mücadele" başlıklı panel düzenlendi.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da AvEG-Kon'a bağlı Edinburgh Göçmen Aileler Birliği ve Edinburgh Kürt Halk Meclisi'nin gerçekleştirdikleri oturma eylemi sona erdi.

İskoçya parlamentosu önünde gerçekleştirilen eylemin sonunda konuşan Hüseyin Karasu, Güney Kürdistan'a yönelik işgalci saldırılara karşı dünyanın dört bir köşesinde protestoların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Üç gün boyunca çadır eylemini ziyaret eden göçmen ve yerlileri selamlayan Karasu, "Saldırılara karşı kesintisiz mücadele birleşik bir zeminde sürdürülmeli" diye konuştu.

Eylemin ardından "Faşist saldırı dalgası ve birleşik mücadele" başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Birleşik Devrim Dergisi temsilcisi "Güney Kürdistan, Rojava ve içte saldırıların aklı ve planı aynı merkezden yönetiliyor. Saldırılar devrimci öncüleri ezmeyi, faşizmi pekiştirmeyi hedefliyor. Türkiye ve Kürdistan'da bütün saldırılar aynı devrimci seferberlikle birleşik bir zeminde püskürtülebilir. Türkiye ve Kürdistan gibi Avrupa'da da birleşik mücadeleyi yükseltme görevi her bir antifaşistin omuzlarında" dedi.