20 Eylül 2024 Cuma

Ecevit Piroğlu 136. gününde açlık grevine ara verdi

Sırbistan'da tutsak edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu, 136. gününde açlık grevine ara verdiğini duyurdu.

Üç yıldır Sırbistan ve Türkiye işbirliğiyle tutsak edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu, yayınladığı mesajla 136. gününde açlık grevine ara verdiğini duyurdu.

Piroğlu, mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Bugün açlık grevimin 136. günü. Dayanışma içinde olan tüm yoldaşlarımı ve dostlarımı devrimci duygularımla selamlıyorum. Sağlığım elvermediği için sizlere çok kısa yazmak zorundayım.

'ASLOLAN ÖRGÜTTÜR, ASLOLAN MÜCADELEDİR'
"Açlık grevine ara vermem ve tedaviyi kabul etmem üzerine tarafıma iletilen davet ulaştı. Öncelikle belirtmek isterim ki; direniş kararlılığımda, iradem ilk günkü gibi güçlüdür. 35 yılı bulan örgütlü devrimci mücadelemde kaderimi her zaman belirleyen devrimin ihtiyaçları ve partinin çağrıları olmuştur. Bu yarın da böyle olacaktır. Şehit Gökhan (Ulaş Adalı) yoldaşın son mektubunda dediği gibi; 'Aslolan örgüttür, aslolan mücadeledir.'

"Bugün de kader birliği yaptığım yoldaşlarımın çağrıları esastır. Davetleri kabulümdür. Açlık grevi direnişime 136. gününde ara vermeyi ve tedavi görmeyi kabul ediyorum. Dışarıda özgürlüğüm için mücadele yürüten yoldaşlarımı ve dostlarımı hasretle kucaklıyorum."

DKP/BÖG Merkez Komitesi 25 Haziran'da bir açıklama yaparak, Piroğlu'na açlık grevine ara verme ve tedaviyi kabul etme çağrısında bulunmuştu. Açıklamada, birleşik mücadele güçlerine de, Sırbistan'ın Piroğlu'nun özgür olduğunu ilan ettiği ve ülkeden ayrılmasını engellemekten vazgeçtiği ana kadar mücadeleyi sürdürme çağrısı yapılmıştı.