1 Ekim 2024 Salı

'Ebru ve Aytaç'ı kaybetmek istemiyoruz'

Adana'da avukatlar, ölüm orucundaki meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı'na seslendi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın durumuna dikkat için Adana Adliyesi Taş Bina önünde açıklama yaptı.

"Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın" pankartının açıldığı eylemde konuşan avukat Aysel Kaya, yaşamları artık kritik aşamada olan Timtik ve  Ünsal'ın Adli Tıp Kurumu raporuna rağmen hukuka aykırı bir şekilde hastanede tutulduğunu söyledi.

"Türkiye'de adil yargılanma hakkının sistematik şekilde ihlal edildiğine, yargı bağımsızlığından söz edilemez bir noktaya gelindiğine, savunma hakkının ve savunmanlık mesleğinin boyunduruk altına alınmak istendiğine tanığız" diyen Av. Kaya, ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal'ın da aralarında bulunduğu müvekkilleri ve meslektaşlarının da bu koşullarda yürütülen bir süreç ile adil yargılanma hakları her yönden çiğnenerek mahkum edildiğini ifade etti.

'HUKUKSUZLUĞA SON VERİN'
Timtik ve Ünsal için Yargıtay'a ve Adalet Bakanlığı'na seslenen Kaya, "Meslektaşlarımızın sağlık durumları kritik aşamada olup, bir an önce tahliyeleri sağlanmazsa geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşanacaktır. Bizler Ebru ve Aytaç'ı kaybetmek istemiyoruz! Tahliyeleri sağlanırsa, onların yaşamları hakkında aldıkları bu kararı yeniden değerlendirmeleri konusunda ısrarcı olacağımızı taahhüt ediyoruz! Yaşanan bu hukuksuzluğa siz son verin ki, biz meslektaşlarımızı yaşatalım" dedi.