1 Ekim 2024 Salı

Ebru ve Aytaç için yapılan eyleme saldırı: 10 gözaltı

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, bir kez daha Timtik ve Ünsal için dayanışmanın büyütülmesi için çağrı yaptı: "Gelin Ebru ve Aytaç'ı yaşatalım, onları hastane hücresinden alalım." Açıklamanın ardından hastane bahçesindekilere saldıran polis 10 kişi gözaltına aldı.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.

"Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın" pankartının açıldığı eylemde, "Ebru, Aytaç yaşasın" ve "Ebru, Aytaç onurumuzdur" sloganları atıldı.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adına açıklama yapan Grup Yorum üyesi Eren Erdem, Timtik'in 25 gündür zorla hastanede tutulduğunu, ATK'nın "hastanede kalamazlar" raporuna rağmen tahliye edilmediğini hatırlattı.

Timtik'in sağlığının iyi olmadığını ve artık sıvı almakta zorlandığını söyleyen Erdem, iktidara seslendi: "Henüz geç değil. Ebru'nun Aytaç'ın katili olarak tarihe adınızı yazdırmayın."

Zorla müdahalenin cinayet olduğunu belirten Erdem, "Ebru'nun sakat kalmasına izin vermeyeceğiz. Onu öldürmenize izin vermeyeceğiz. Ebru Timtik derhal tahliye edilmelidir" diye kaydetti.

'GELİN EBRU VE AYTAÇ'I BİRLİKTE ALALIM'
Timtik ve Ünsal için zamanın daraldığını vurgulayan Erdem, “Ebru'nun durumu kritik aşamayı da aşmış bulunuyor. Onları hastane hücrelerinden ancak dayanışmayla birlik olursak alabiliriz. Bu nedenle tüm halkımızı hastane önlerine Ebru ve Aytaç'ı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gelin zorla müdahale işkencesine engel olalım. Gelin Ebru ve Aytaç'ı yaşatalım, onları hastane hücresinden alalım" şeklinde konuştu.

Şakran Hapishanesi'nde tutulan Didem Akman ve Özgür Karakaya'nın da 185 gündür ölüm orucunda olduğunu hatırlatan Erdem, Akman ve Karakaya'nın da adalet talep ettiğini söyledi, taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Açıklamanın ardından Grup Yorum üyeleri, Timtik ve Ünsal için "Bir Mevsim" şarkısını seslendirdi.

POLİS SALDIRISI: 10 GÖZALTI
Açıklamanın ardından polis, hastane bahçesinde nöbet tutanlara saldırdı. Saldırıda en az 10 kişi gözaltına alındı.