22 Eylül 2024 Pazar

Ebrar Sitesinde anma: Bu bir cinayet

Bin 400 kişinin katledildiği Ebrar Sitesinin olduğu alanda düzenlenen anmada, "Bizi ayakta tutan tek şey adalet mücadelesi. Deprem Allah'tan gelmedi, bu bir cinayet" denildi.

Deprem katliamının birinci yılında Maraş'da bin 400 kişinin katledildiği Ebrar Sitesinin olduğu alanda anma düzenlendi. Katledilenlerin fotoğraflarının yer aldığı "Biz sizi hiç unutmayacağız" dev pankartı asıldı. "Unutmadık unutmayacağız büyümez ölü çocuklar", "Unutmadık unutmayacağız kayıp bedenim nerede", "Unutmadık unutmayacağız yaştayız adalette ısrarlıyız" dövizleri taşınırken, dev pankartın asıldığı alanın önüne karanfiller bırakıldı.

Söz alar o gün yaşananları şöyle aktardı: "Onları unutturmamak adına buradayız. Bizler için her gün çok zor. Bu alanda mutlu günlerimiz geçiyordu ama bizim ailemiz kurban oldular. Biz onları güzelce uğurlayamadık. Unutmadık ve adalet mücadelesini sürdüreceğiz. Sesimizi duyun ve duyurun. 3 gün bekledik kimse gelmedi. Askerler, madenciler neden getirilmedi? Ekipmanlar neden havaalanında bekletildi? Neden kimse hatasını kabul etmiyor? Herkesin cezasını çekmesini istiyoruz. Bizi ayakta tutan tek şey adalet mücadelesi. Deprem Allah'tan gelmedi, bu bir cinayet."

Konuşmaların ardından anma son buldu.