30 Eylül 2024 Pazartesi

DW: Erişim engeline karşı yasal yollara başvuracağız

Mahkeme kararıyla internet sitesine erişimi engellenen DW, lisans almanın editöryal içeriğin RTÜK tarafından sansürlenebileceği anlamına geleceği için başvuru yapmadıklarını açıkladı. DW Genel Müdürü Limbourg, erişim engeline karşı yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) talebiyle Voice of America (Amerika'nın Sesi) ve Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) haber sitelerine Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün akşam erişim engellendi. Sansür kurulu olarak işleyen RTÜK, DW ve diğer uluslararası program sağlayıcıları denetim altında tutabilmek için Şubat 2022'de Türkiye'de lisans almasını istemişti.

32 dilde yayın yapan Almanya'nın uluslararası medya kuruluşu Deutsche Welle (DW) Genel Müdürü Peter Limbourg, Türkiye'nin erişim engeli kararına ilişkin yaptığı açıklamada, medya denetleme kurulu başkanıyla yaptıkları görüşme sonucu DW'nin lisans başvurusu yapmama kararı aldığını belirtti. Limbourg, "Örneğin, Türkiye'de lisanslı medya, RTÜK'ün uygunsuz olarak değerlendirdiği çevrimiçi içeriği silmekle yükümlü. Bu durum bağımsız bir medya kuruluşu için kabul edilemez. DW, şimdi uygulanan erişim engeline karşı yasal yollara başvuracak" dedi.