30 Eylül 2024 Pazartesi

Düzgün Baba Cemevi bahçesindeki Hasret Gültekin heykelini söktüler

Dersim'in Nazimiye İlçesindeki Düzgün Baba Cemevinin bahçesine dikilen Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden sanatçı Hasret Gültekin'in heykeli kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce sökülerek, cemevinin arkasına atıldı. HDP'li Alican Önlü, yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.

Dersim'de Nazımiye Düzgün Baba Cemevi bahçesinde açılışının yapılması planlanan Hasret Gültekin anıtı ve Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren 33 canın isminin olduğu kaideler, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslarca yerlerinden sökülerek cemevinin arkasına atıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, yaptığı açıklamada Hasret Gültekin ve Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anıtına yönelik yapılan bu saldırıyı kınadı.

"Bundan sonra Dersim halkı ve kurumları olarak sökülüp atılan Hasret Gültekin'in anıtını Dersim'in en güzel köşesine dikmek ve onun ismini ve eserlerini yaşatmak olmalıdır" diyen Alican Önlü, yapılan saldırıyı kınayarak, Dersim Belediyesi'ne ve meclis üyelerine çağrı yaparak, "Gelin bu çirkin saldırıya karşı ortaklaşalım, Hasret Gültekin ve Sivas şehitlerinin anıtını bizler rantçıların elinden alıp halkımızla buluşturalım" dedi.