30 Eylül 2024 Pazartesi

'Düş Yolcuları gelenekten geleceğe yürüdüler'

Suruç şehitlerinden Vatan Budak mezarı başında anıldı. Anmada söz alan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, Davutoğlu'nun katliamlarla ilgili bildiklerini açıklamasını istedi. Suruç'un hesabının sorulacağı vurgulanan anmada, 33'lerin dokunmak için yola çıktıkları Rojava devriminin büyüdüğüne dikkat çekildi.

33 Düş Yolcularından Vatan Budak, mezarı başında anıldı. Gaziosmanşapa Karlıtepe'deki mezarlıktaki anmada, Vatan Budak'a ve düş yolcularına ideallerini yaşatma sözü verildi. Anmaya Suruç aileleri ve gazileri, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan, ESP, SGDF, SKM, Anarşist Gençlik, Devrimci Otonom, Dev-Güç, LÖB katıldı.

Saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan baba Murat Budak, acılarının bitmediğini, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Baba Budak, katılan herkese teşekkür etti.

'DAVUTOĞLU AÇIKLA!'
HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, siyasal süreci değerlendirdi, AKP'nin bölge halkları için tehlike olmaya devam ettiğini vurguladı. Rojava'da bir halkın acılarını sağaltmak için yola çıkan gençlerin katledildiklerini hatırlatan Sürücü, dönemin siyasi sorumlularından Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak, "Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım arasında ne olduğunu açıkla" şeklinde konuştu.

'DEVRİM GELİŞEREK BÜYÜYOR'
ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Hüseyin İldan "Gelenekten geleceğe yürüyüşün orta yerindeyiz. Dün Rojava devriminin 8. yılına girdik. 'Birlikte savunduk birlikte inşa edeceğiz' diye yola çıkan bu gençler, Rojava devrimine dokunmak istiyorlardı. Şimdi bu inşa süreci, bu devrim büyüyerek gelişiyor" dedi.

Anmada söz alan Suruç gazilerinden Yasin Can, Kürtçe şiir okudu.

Anarşist Gençlik adına söz alan Zeynel Çuhadar, Suruç'un hesabı sorulana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

'DENİZLERİN, MAHİRLERİN, İBOLARIN İZİNDEN GİTTİLER'
SGDF adına konuşan Birkan Polat, "33'ler Denizlerin, Mahirlerin, İboların izinden yürüdüler. Bir halkın acılarına dokunmak için yola çıktılar, bu nedenle katledildiler. Bizler de onların izinden yürüyeceğiz. Birlikte mücadele edecek, halkların özgürlüğünü birlikte kazanacağız. Bölge devrimini ancak böyle gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Dev-Güç'ten Beritan Kurt da, "Sözün tükendiği yerdeyiz. 33'lerin hesabını soracağız" dedi.

Devrimci Otonom'dan Arda Yüksel, "33'ler cüretkar bir atılım yapmışlardı. Devlet bu cüretkar atılıma katliamla karşılık verdi. Bizler onların düşlerini yükselteceğiz. Hesabını soracağız" şeklinde konuştu.

"Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarıyla sona erdi.