23 Eylül 2024 Pazartesi

'Dün Roboskî'de yaşanan bugün Gazze'de yaşanıyor'

Barış ve adaletin yolunun Roboskî'den geçtiğinin altını çizen Roboskî İçin Adalet Girişimi, "'İnsan olarak ne yapabilirim' sorusunu soran herkese her ayın 28. günü Roboskî Katliamını hatırlatmaya, haykırmaya 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' demeye devam edeceğiz" dedi.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî katliamının 12. yılında Ankara'da İHD önünde açıklama yapıldı. "Katiller bulunsun! Roboskî, bir daha asla!" pankartının açıldığı eylemde, 12 yıl önce Roboskî'de yaşananların bugün Gazze'de yaşandığına dikkat çekildi.

Kendini bilmez yöneticilerin insanları katlettiği kaydedilen açıklamada, "Yönetenler mikrofonlarda soykırımdan söz ederken kendi halkına yaptıkları aklına bile gelmiyor, unutmayın aynaya bakıyorsunuz ve aynısınız. Şunu görüyoruz yine; savaş, ekonomik ve doğal kaynakların paylaşımından başka bir şey değil. Silaha, savaşa, ranta yatırım ve kendi iktidarını yaşatmak dışında yönetim bilmeyenler, halkına sıra gelince asla sosyal devlet olamadı ve kayıp" denildi.

Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyeceğinin altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Başta Roboskî olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş ve adaletin olmayışıdır. Biz adalet arayışının bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı Roboskî ve tüm katliamlar için gelerek adaleti sağlayacağımız güne kadar, yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. 'İnsan olarak ne yapabilirim' sorusunu soran herkese her ayın 28. günü Roboskî Katliamını hatırlatmaya, haykırmaya 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' demeye devam edeceğiz. Roboskî devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir. Bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır. Acının utandığı, devletin utanmadığı Roboskî'nin sorumluları hesap vermeden helalleşme ve adaletten söz edilemez. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."