24 Eylül 2024 Salı

Duisburg'ta Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları protesto edildi

Duisburg'da DKTM, ATİF ve AGİF'in çağrısı ile Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Almanya'nın Duisburg kentinde DKTM, ATİF ve AGİF'in çağrısı ile Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Eylemde DTKM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş, AGİF Eşbaşkanı Onur Güler, ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan konuşmalar yaptı. Konuşmalarda Türkiye'nin işgal saldırıları protesto edildi ve Kürt halkının bu saldırılara karşı direnmesi gerektiği belirtildi.

Türk devletinin Kürdistan'da sürdürdüğü işgal ve katliamlar ile yurt dışında başlattığı faşist saldırıları protesto eden konuşmaların yapıldığı eylemde, "Birleşik devrimci mücadeleyi Avrupa'nın her yerinde büyütme" çağrısında bulunuldu.

ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan konuşmasında "İslamcı çeteler Viyana örneğinde olduğu gibi Kürt ve devrimci demokrat kurumlara saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırıları boşa çıkarmak için ortak mücadeleyi büyütmeliyiz" dedi.

DKTM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş Kürtlere ve Kürdistan'a dönük saldırılara karşı direnilmesi gerektiği belirtti.

AGİF Eşbaşkanı Onur Güler "Kürdistan'a dönük savaş Avrupa'da başlamaktadır. Avrupalı emperyalistlerin siyasi ve ekonomik desteği olmadan bu savaş yürütülemez. Bu sebeple Avrupa'da dayanışmacı bir kuvvet değil, Baran Serhat'ların, Kasım Engin'lerin ve Nubar Ozanyan'ların ruhu ile  birleşik mücadeleyi bu topraklarıda oluşturmak gerekir" dedi.