30 Eylül 2024 Pazartesi

DTK Eş Başkanı Güven'den baskın tepkisi: Doküman dedikleri tabelalarımız

DTK binasına yapılan polis baskını ve gözaltı saldırısına tepki gösteren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, baskın görüntülerini paylaşarak, "Ele geçirilen 'örgütsel dokümanlar': tabelalarımız. İşte bu kadar acizsiniz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, baskınlara ve gözaltı saldırısına tepki gösetrdi. Twitter hesabından baskın görüntülerini paylaşan Güven, "Kurumumuzda @kongrekcd saatlerce arama yapmışlar ve ele geçirilen "örgütsel dokümanlar": tabelalarımız. İşte bu kadar acizsiniz. Zaten Kürdü vurmak için bir dokümana da ihtiyaç yok çünkü hepsini siz üretiyorsunuz! Boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Saldırıya çok sayıda tepki geldi. 

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu: Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Kürdistan halklarının kökleri derinde, meşru örgütlenmesidir. Aklı ve ruhu her yerdedir. Hukuksuzluğuzla söküp atamazsınız.

ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş: Kürt halkımızın, Kürt siyasi iradelerinin birleşik yapısı Demokratik Toplum Kongresi DTK-KCD'ye, kıymetli eşbaşkanları ve yöneticilerine, TJA'lı kadın aktivistlere dayanışma duygularımızı iletiyorum.
Bu tabelayı indirmeye güçleri yetmeyecek!

SKM Kürdistan: Baskılar bizi yıldıramaz, direnen kadınlar kazanacak!

Murat Çepni: Amed'de Siyasi soykırım operasyonlarına devam! Yine Kürt halkının meşru kurumları basıldı, insanlar gözaltına alındı. DTK, kitabevleri. Kitaplar ve tabelalar. Ne iddianameler türer bu delillerden!

Şevin Coşkun: DTK'ya yapılan saldırılar Kürt halkının iradesine yapılmaktadır. Binbir emekle ve bedelle kurulan kurumların basılması iktidarın siyasi soykırım operasyonlarına devam ettiğinin en açık göstergesidir.

Tayip Temel: Demokratik Toplum Kongresi siyasal, kültürel ve toplumsal olarak Kürdistan'da yaşayan tüm halkların ve inançların temsilini bulduğu bir kurumdur. DTK'ya saldırı bu iradenin tümünü tanımamaktır.