24 Eylül 2024 Salı

DSG 'Terörü Bitirme Hamlesi'nin ikinci aşamasını başlattı

DSG, Deyr ez Zor'da IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen "Terörü Bitirme Hamlesinin” ikinci aşamasının başladığını duyurdu. Hamlenin ilk gününde 24 IŞİD'li yakalandı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 10 Haziran 2020 tarihinde Hesekê ve Deyr ez Zor kırsalında IŞİD'e yönelik "Terörü Bitirme Hamlesi” başlatmıştı. Hamle kapsamında 110 IŞİD çete üyesi yakalanmıştı.

DSG Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamayla hamlenin ikinci aşamasının başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Güçlerimiz 17 Temmuz 2020 tarihinde, Deyr ez Zor kırsalında IŞİD hücre yapılanmalarına yönelik 'Terörü Bitirme Hamlesi'nin ikinci aşamasını başlattı. Hamle, Deyr ez Zor kırsalında huzur ve güvenliği hedef alan IŞİD'in hücrelerine dönük bölge sakinleri ve kanaat önderlerinin talebi doğrultusunda başlatılmıştır.

"Hamleye, Anti-Terör Birliklerimiz de katılırken Uluslararası Koalisyon hava desteği sunmaktadır. Hamle, Genel Komutanlığı'mızın belirlediği hedeflere ulaşılana kadar devam edecektir.”

HAMLENİN İLK GÜNÜNDE 24 IŞİD'Lİ YAKALANDI
DSG,  Terörü Bitirme Hamlesi'nin ikinci aşamasının ilk gününe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Teröristlerin üslerine ve şüpheli kişilere yönelik gerçekleştirilen hamle kapsamında, Deyr ez Zor'un kuzeyindeki Bisera ve Şihel beldelerinde birçok baskın düzenlenmiş, çok sayıda şüpheli yakalanmıştır" denildi.

Yapılan operasyonda kaleşnikov, BKC, susturuculu tabanca, RPG-7 roketleri ve farklı tiplerde silahlar ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 24 IŞİD'linin de yakalandığı kaydedildi.