24 Eylül 2024 Salı

DSG: Öz savunma dahilinde halkı korumak hakkımızdır

İşgalci Türk devletinin Sefawiyê'de yaptığı katliama ilişkin açıklama yapan DSG, "Öz savunma dahilinde halkı ve bölgemizi korumak hakkımızdır" dedi.

İşgalci Türk devleti, dün Eyn Îsa'nın güney kırsalında bulunan Sefawiyê köyünde bir aileye yönelik katliam gerçekleştirdi. Saldırı sonucu baba ve 3 çocuk yaşamını yitirirken, yaralanan anne ve diğer çocuklar Rakka'da bulunan hastaneye sevk edildi.

Konuya ilişkin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, öz savunma çerçevesinde bölgeyi ve halkı koruyacağını belirtti.

DSG açıklamasında "İşgalci Türk devleti işlediği vahşice suçlarla Suriye bölgesini işgal etmek, savaş çıkarmak ve halkı göç ettirmekte ısrarcı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Türk devleti, başta Rusya ve ABD olmak üzere bölge devletleriyle daha önce yapılan anlaşmaları ihlal etmektedir" denildi.

Katliama uğrayan aileye ve halklara başsağlığı dileyen DSG, "İşgalci Türk devleti tarafından yapılan katliamı kınıyoruz. Bölgede garantör güç olan Rusya, işgalci Türk devletinin işlediği suçlar önünde engel olmasına davet ediyoruz. Öz savunma çerçevesinde halkı ve bölgelerimizi saldırılardan korumak hakkımızdır. Uluslararası toplumu ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını, işgalci Türk devleti ve çetelerinin yaptığı hak ihlallerini araştırmaya ve suçluların uluslararası mahkemelere teslim etmeye çağırıyoruz" diye belirtti.