23 Eylül 2024 Pazartesi

Dr. Mehmet Kadir Göktürk görev yaptığı hastane önünde anıldı

Covid-19 nedeniyle 24 Mart günü hayatını kaybeden Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ü meslektaşları görev yaptığı Medicana Çamlıca Hastanesi önünde andı.

İstanbul Tabip Odası, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ü Medicana Çamlıca Hastanesi önünde andı.

Anmaya Medicana Çamlıca Hastanesi'nde görevli hekimler ve sağlık çalışanları, Başhekim Dr. Cüneyt Aydemir, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Güray Kılıç, Dr. Osman Öztürk, İstanbul Tabip Odası Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan ve İstanbul Tabip Odası aktivistleri katıldı.

"Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" pankartının açıldığı, Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ün fotoğraflarının taşındığı anmada konuşan Dr. Nazmi Algan "Üzücü bir sebeple bir aradayız. Maalesef son bir yıldır, pandemi sebebiyle çok sayıda sağlık çalışanını kaybettik. Türkiye genelinde 391 sağlık çalışanı vefat etti. İstanbul'da 47 hekim ve 26 sağlık çalışanını kaybettik. Pandemi ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuruyor. Gerekli önlemlerin alınmayışı, uyarılarımıza zamanında kulak verilmeyişi sonucu bütün Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da üçüncü pik dönemini yaşıyoruz. Vaka sayısı, ağır hasta sayısı, vefatlar artıyor. Aşı konusunda da yeterli bilgiye sahip değiliz, süreç şeffaf yürütülmüyor. Tüm bunlar kayıplarımızın sayısını da acılarımızı da artırıyor" dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Cüneyt Aydemir ise "Uzun süredir beraber çalıştığımız Dr. Mehmet Kadir Göktürk arkadaşımız hem meslektaşlarına, hem vatandaşlara canı gönülden hizmet verdi. Kendisi de hastanemizde uzun bir süre tedavi gördü ancak ne yazık ki kaybettik. Sevgili arkadaşımız Dr. Mehmet Kadir Göktürk'e ve kaybettiğimiz diğer meslektaşlarımıza, vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz" diye kaydetti.

Ardından pandemi sürecinde hayatını kaybeden hekimler ve sağlık emekçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinlikte son konuşmayı yapan Dr. Osman Küçükosmanoğlu "Covid-19'un bir enfeksiyon hastalığı olması sebebiyle enfeksiyon hastalıkları uzmanları, göğüs hastalıkları uzmanları, yoğun bakım çalışanlarıyla birlikte en ön safta mücadele ediyorlar. Biz pandeminin başından beri bunun hastanede karşılanacak bir süreç olmadığını, birinci basamak çalışmalarıyla yayılmasının önüne geçecek bir planlama yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuda alınan tedbirler yeterli değil. Bu süreçte önemli bir silah aşı; ama bununla ilgili de önemli eksiklikler, gecikmeler var. Kaybettiğimiz Mehmet Kadir arkadaşımız da aşı olma fırsatı bulamamıştı. Aşılamanın yoğun ve hızlı yapılması gerekiyor. Covid-19'un bir meslek hastalığı olarak kabulü, yasal düzenlemeye kavuşturulması gerektiğini de bir kez daha dile getirmek istiyoruz" diye belirtti.