23 Eylül 2024 Pazartesi

Dorian Çorap işçilerinden eylem

On yıldır hakkını alamayan Dorian Çorap işçileri, şimdiki Karyam Çorap patronu Zekai İzmitli'ye Karyam Tekstil önünde seslendi, haklarını istedi. 

Dorian Çorap işçileri 10 yıldır, açtıkları davaları kazanmalarına rağmen hakkını alamıyor. Sahte iflasla bir süre ortadan kaybolan Dorian Çorap patronu şimdi Karyam Tekstil adıyla çorap sektöründe ticari faaliyetine devam ediyor.

Tekstil-İş Sendikası bugün Karyam Tekstil önünde basın açıklaması yaptı. 

Söz alan Dorian Çorap işçisi Erol Körsülükoğlu şöyle konuştu: "Dorian Çorap'ı Karyam yaptı. Biz bunu mahkemelerde kanıtladık. Biz Karyam'a hacze gittik. Çorap aldık, iplik aldık. Haczettiğimiz mallara itiraz etti ve bu mallar masraflara gitti. Biz hakkımızı, maaşımızı mesaimizi kıdemimizi alamıyoruz. Kıdem Tazminatı işçinin hakkıdır. Bu kıdem tazminatı patronların niye zoruna gidiyor? Haciz de çözüm olmuyor, ipini alıyoruz masraflara gidiyor. Zekai İzmitli'de diyor ki, malzemem çöp olsun, işçilere gitmesin diyor. Bu işçiler sana para kazandırmaktan başka ne yaptı? Biz sadece çalıştık, patrona bir şey yapmadık. Burada 8-10 yıl çalışan işçiler var. Kıdem tazminatımızı, çoluk çocuğumuzun hakkını istiyoruz."

Dorian Çorap işçisi Ergül Kurutoprak ise, "Zekai İzmitli bizi maaş konusunda da mağdur etti. Kendisine söylediğimizde daha önce patronunda maaşlarımızı geciktirdiğini gerekçe gösterdi. 10 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesinden de bir sonuç alamadık. Bu sebeple Zekai Bey'e seslenmek istiyorum. Senden haraç, sadaka istemiyoruz. Tamamen alın terimizi hakkımızın karşılığını istiyoruz. Bundan kaçma bir an önce hakkımızı ver" diye konuştu. 

Tekstil-İş Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Ferhan Yılmaz  da işçilerin on yıldır hukuki mücadele yürüttüğünü kaydetti. "Biz bunları Tanzim Market'te de Kayı İnşaat'ta da gördük" diyen Yılmaz, Çalışma Bakanlığı'na seslendi ve şöyle devam etti: "Bu şirketlerin patronları nasıl oluyor da bu kadar rahat bu firmaların içini boşaltabiliyor. Ticaret Bakanlığı'na da sesleniyoruz: Bunların ticari işleri sizlerin önünden geçiyor. Bunları görmüyor musunuz? Denetlemiyor musunuz? Adalet Bakanlığı'na da sesleniyoruz, bu işçiler o kadar dava kazanmışken, çoraplara ipliklere haciz koymayı başarmışken o işçilerin haciz koymayı başardığı çorapları haciz depolarının kiralarını nasıl alıyorsunuz? Böyle bir adalet var mı?"

Yılmaz, işçiler haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti.