23 Eylül 2024 Pazartesi

Doğan: Akpazar'nda HDP halkçı bir belediye sunacak

Dersim'in Akpazar beldesinde HDP'nin kadın eşbaşkan adayı Songül Doğan, "Kayyum halkların sorunuyla göstermelik ilgileniyor. HDP olarak Akpazar'ında halkçı bir belediye sunacağız" dedi.
Kürt kentlerinde halkın iradesi gasp edilerek atanan kayyumlara karşı halk iradesine sahip çıkıyor. Dersim'in Mazgirt İlçesi Akpazar (Peri) Beldesi'nde halk kayyumun uygulamalarından şikayetçi.
 
Kayyuma karşı Halkların Demokratik Partisi'den (HDP) sosyalist bir aday olan Orhan Çelebi ve hayvancılıkla uğraşan bir kadın olan Songül Doğan var.
 
Doğan, Akpazar'ında yaşayan 37 yaşında üç çocuk annesi bir kadın. Daha önce HDP İlçe Eşbaşkanlığı da yapmış siyasette söz söylemiş bir kadın. Seçim çalışmalarını yapmadan önce evdeki işleri de yapıp, hayvanlara da baktıktan sonra seçim çalışmalarına katılıyor. Doğan ile seçim ve Akpazar üzerine konuştuk.
 
KAYYUM HALKIN SORUNLARINA DUYARSIZ
 
Doğan, Akpazar'ında yaşadığı için kayyum öncesi ve sonrası durumu çok net gözlemleyebildiğini söyledi. Beldenin yaklaşık üç yıldır kayyumun elinde olduğunu hatırlatan Doğan, "Sadece Akpazar'ının belirli bölgelerinde çalışma yapılmış ama onlar da göstermelik yapıldı. Mahallelerimize dair herhangi bir çalışma yok. Köyün çamuru evlerin içine kadar girmiş durumda. Halkın su sorunu bile var. Birçok köyde yollar asfalt değil. Çocuk parkları özensiz yapılmış" dedi.
 
Akpazar'ında ilk çalışmaya başladıklarında kayyumun yarattığı korku iklimini gördüklerini söyleyen Doğan, ev ziyaretleri ve esnaf ziyaretleri ile bu korku ikliminin Akpazar'ında yıkıldığını kaydetti. Kendilerinin çok olumlu tepkiler aldığını aktaran Doğan, çalışmalarını halkın taleplerini dinleyerek sürdürdüklerini ifade etti.
 
HDP HALKÇI BİR BELEDİYECİLİK SUNACAK
 
Kadın olarak Akpazar'ında yaşamın zor olduğuna dikkat çeken Doğan, kadınların sosyal hayatı olmadığını ifade etti. Akpazar meydanında kadınların kendi emeklerini satabilmeleri için pazar kuracaklarını dile getiren Doğan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kadınlar evde çocuklar ile ilgilenirken, erkekler kahvehanelerde oturuyorlar. Kadınlarımıza sosyal ortam yaratacağız. Gençlerimize yönelik spor tesisleri ve kültür merkezi kurmak istiyoruz. Köy komisyonları, kadın komisyonları kuracağız. Halkın yönetiminde söz sahibi olması için mücadele edeceğiz. Süt fabrikamız var orayı faaliyete geçirmek istiyoruz amacımız kar elde etmek değil halka daha ucuz ürün verebilmek."
 
Doğan, "HDP halkçı bir belediyecilik sunacak. Güçlüyüz, kazanacağız, irademizi de bir daha gasp ettirmeyeceğiz" diye belirtti.