25 Eylül 2024 Çarşamba

Doğa Koleji veliler: Eğitimin aksamasını istemiyoruz

Doğa Koleji bünyesinde çalışan öğretmenler ücretlerini alamadıkları için derslere girmezken, veliler de öğretmenlere destek vererek, "Eğitimin aksamasını istemiyoruz" dedi.

İzmir'de Doğa Koleji'nde okuyan öğrencilerin velileri ücretlerini alamayan öğretmenler için destek eylemlerine devam ediyor. Konuya ilişkin kurumdan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama alamayan veliler bugün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Veli-Der'in destek verdiği eylemde veliler adına konuşan Gonca Uysal, bazı öğretmenlerin destlere girmeye başlasa da mevcut sorunların hala çözülmediğini söyledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Doğa Koleji yöneticilerinin net bir açıklama yapmadığını dile getiren Uysal, "Mevcut satış işlemleri devam ettiğine dair bir açıklama yapıldı. Ancak bu açıklamada net bir şey yok. Kime satıldı, ne zaman sonuçlanacak? Öğretmen maaşlarının ödenip ödenmeyeceği de net bir şekilde söylenmedi. Biz veliler olarak çocuklarımız eğitim öğretimin aksamadan aynı okulda, aynı kampüslerde devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eylemde konuşan Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, aylardır ücret alamayan öğretmenlere dayanışma gösterdiklerini söyledi. Kılıç, bir an önce maaşların ödenmesini istediklerini belirtti. Doğa Koleji'nin ücretleri ödemeyerek binlerce öğretmeni ve on binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini vurgulayan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu sürece müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.