7 Ekim 2024 Pazartesi

DÖB’den ajanlaştırma baskılarına karşı açıklama

Ajanlaştırma baskılarına karşı açıklama yapan DÖB, devrimcilerin tüm saldırı ve tehditler karşısında vazgeçmediklerini ve direnişi sürdürdüğünü kaydetti. Asıl korkanın iktidar olduğunun altını çizen gençler, "Denizlerin cüretiyle binlerce Deniz olup geleceğiz. Baskılar devrimci öğrencileri yıldıramaz" dedi. 

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ajanlaştırma saldırılarına karşı İHD İstanbul Şubesi'nde "Baskılar Bizi Yıldıramaz Denizleşerek Geliyoruz" şiarıyla basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına DÖB üyeleri Ekinsu Aktaş, Rojhat Demirdöken, Hüseyin Altındağ ve Avukat Seher Dursun katıldı.

DEMİRDÖKEN: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİMİZİ TARİHİMİZDEN ÖĞRENSİNLER
Ailesi aranarak tehdit edilen Rojhat  Demirdöken, polisin ve devletin devrimci gençlere yönelik bu saldırı, baskı ve tehditlerin kendilerini mücadeleden vazgeçirmeyeceğini belirtti. "DÖB'lü öğrencileri hiçbir baskı ve tehditle yıldıramazlar bunun için DÖB'ün tarihine, Denizlerin mücadelesine baksınlar. Devletin hiçbir baskı ve tehdidi Leninistleri, DÖB'lü öğrencileri faşizmin hiçbir baskı ve tehditlerine boyun eğmediğini görecektir" dedi.

AV. DURSUN: BU SALDIRILAR MÜCADELEYLE ÖNLENEBİLİR
Avukat Seher Dursun, polisin ve devletin devrimcilere yönelik baskılarını hatırlattı. Sosyalist işçi Gökhan Güneş’in kaçırılmasını sürecini anımsatan Dursun, bu saldırıların çok sık yaşandığını söyledi. Polisin tüm bu saldırılarla suç işlediğini söyleyen Dursun, "Bizler de devrimci hukukçular olarak gençlere yönelik bu tür saldırılara karşı onlarla dayanışma içindeyiz ve  hukuki süreçleri takip ediyoruz. Fakat bu baskı, tehdit ve saldırıların önlenebilmesindeki en önemli faktör gençlerin de ifade ettiği gibi mücadele etmektir" dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
Basın metnini Devrimci Öğrenci Birliği üyesi Ekinsu Aktaş okudu. Aktaş, devrimcilerin kaçırma, işkencence, ajanlık dayatması, katledilmesi ve tehdit edilmesiyle korkutulamayacağını söyledi. "Devrim kaçınılmazdır! Tarih bunu defalarca kanıtlamıştır. Gençliğe hiçbir gelecek sunmayan, işsizlik, açlık, gerici ve niteliksiz bir eğitim ve intiharlar sarmalında bizi hapsetmek istedikleri bu çemberi kıralım!" diyen Aktaş, gençliğe birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Asıl korkanın iktidar olduğunu kaydeden Aktaş, şöyle devam etti: "Kaybetmekten korkuyorsunuz. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan ve özgür bir dünya uğruna mücadele eden biz gençler değil, siz korkuyorsunuz. Korkularınız gerçek olacak, Denizlerin cüretiyle binlerce Deniz olup geleceğiz. Baskılar devrimci öğrencileri yıldıramaz."