30 Eylül 2024 Pazartesi

Diyarbakır'da Suruç söyleşisi: Düşleri yarım kalmayacak

Suruç katliamının 7'inci yılında SGDF ve TİP Gençliği Diyarbakır'da ortak belgesel gösterimi ve söyleşi düzenledi. Söyleşide söz alan SGDF üyesi Altankaya,  "Hiçbir düş yarım kalmayacak ve Kobanê yürüyüşü tamamlanacak" dedi. Sosyalist yurtseverler, ayrıca Diyarbakır ve Antep'te Suruç bildirilerini dağıttı, afiş astı.

Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gençliği, Diyarbakır'da "Gitmek" belgeselinin gösterimini yaptı, söyleşi gerçekleştirdi.

Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube binasında gerçekleştirilen etkinliğe, HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe yöneticileri ile TMMOB, KESK, Emek Gençliği, 5 Haziran Amed aileleri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu anlatan "Gitmek" belgeselinin gösterimi yapıldı.

EZGİN: KATİL HÜKÜMETTİR, SURUÇ'UN HESABINI SORACAĞIZ
Belgesel gösteriminin ardından gerçekleştirilen söyleşide söz alan TİP Gençliği'nden Eren Ezgin, Suruç'ta bombanın IŞİD eliyle patlatıldığını belirterek, "Ancak bu hükümet eliyle yapıldı. Cinayeti işleyen maktulün ölmesinden en fazla yarar sağlayan kişidir. Bütün bu katliamların sonunda parlamenter rejim sona ermiş yarı monarşi ile yönetilmeye başladık. Katil hükümettir, partimiz ve gençlik Suruç'un ve tüm katliamların hesabını soracaktır" dedi.

OK: SOKAKLARDA ADALET MÜCADELESİNİN ÇAĞRISINI YAPIYORUZ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Satiye Ok da Suruç katliamının iktidarın Rojava ve Türkiye'de Kürt halkının kazanımlarına yönelik savaş konseptinin ilk adımlarından olduğunu ifade etti. Suruç'ta ölümsüzleşenlerin Türkiye halklarıyla Kürdistan halkları arasında barış köprüsü kurmak için yola çıktılarını söyleyen Ok, "Bu sadece IŞİD saldırısı değil, bu saldırıda emperyalistler ve Türk burjuvazisi var. Adalet mücadelemiz adalet saraylarından ibaret değil, sokaklarda adalet mücadelesinin çağrısını yapıyoruz. Sadece SGDF'nin davası değil, bütün gençliğin davasıdır" diye konuştu.

ALTANKAYA: BİRLEŞİK MÜCADELEYE EMEK VERDİK
Gençlerin kardeşlik köprüsü kurmak istediğini belirten SGDF üyesi Muhammed Altankaya, "Birleşik bir mücadeleye emek verdiler. Ancak siyasi iktidarın çıkarına uymuyordu. Çünkü çelişkileri derinleştirmek istediler. Hiçbir düş yarım kalmayacak ve yarım kalan Kobanê yürüyüşü tamamlanacak ve illa ki Kobanê'ye gideceğiz" diye vurguladı.

ÇALAN: DÜŞLERİ YARIM KALMAYACAK
5 Haziran 2015'de Diyarbakır'da HDP'nin mitingine yönelik katliamda yaralanan Lisa Çalan, unutturmaya çalıştıkları her katliamın, her ezilmişliğin mücadelesini yürüteceklerini söyledi. Çalan, "Amed, Suruç, Ankara Gar katliamı ve daha nicesi yaşandı. Şimdi birlik olarak dayanışmayı daha çok örmek ve daha çok öne çıkacağımız zamanlardayız. Düşleri yarım kalmayacak" dedi.

DİYARBAKIR VE ANTEP SURUÇ İÇİN ADALET MÜCADELESİ ANLATILDI
Sosyalist yurtseverler, SGDF'nin "7. yılında Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı afişlerini Diyarbakır ve Antep'te astı, SGDF'nin Suruç bildirilerini dağıttı.

Diyarbakır'daki bildiri dağıtımında halkla sohbet eden sosyalist yurtseverler, katliamın sorumlularını teşhir etti. Kürt anneleri, katliamın sorumlusunu bildiklerini söyleyerek, yıllardır Kürt halkı olarak neler yaşadıklarını anlattı.