30 Eylül 2024 Pazartesi

Diyarbakır'da mezar başında anma: 33'lere müjdemiz olsun Rojava devrimi yaşıyor

Diyarbakır'da mezarı başında anılan Suruç şehidi Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek şahsında 33'lere devrimin hala yaşadığı müjdelendi. Düş yolcularının düşlerinin gerçek kılınacağı kaydedilen anmada, Veysel Özdemir'in doğum günü için kesilen pasta çocuklara dağıtıldı.

Suruç şehidi Veysel Özdemir, Diyarbakır Yeniköy'de ki mezarı başında anıldı. Özdemir'in aynı zamanda doğum günü kutlandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dersim Dağ, HDP il ve ilçe örgütleri, Amer KESK Şubeler Platformu, MEDYADER, TUHAYDER, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyelerinin katıldığı 

33'ler şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı. 

Daha sonra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Satiye Ok, söz aldı. Suruç katliamının üzerinden 7 yıl geçtiğine dikkat çeken Ok, "Unutmayacağız. Katliamın failleri devlet ve AKP-IŞİD işbirliğidir" dedi. 

HDP Milletvekili Dersim Dağ da, "Suruç şehitlerimize müjdemiz olsun Kobanê düşmedi, Rojava'da devrim kazandı" diyerek sözlerine başladı. Suruç katliamının failinin devlet olduğunun altını çizen Dağ, şöyle devam etti: "Onlar Rojava devriminin savunucuları, kurdukları sosyalist devrimci köprüyü kimse yıkamayacak. Rojava devrimini daha çok savunup daha çok büyüteceğiz. Düşleri yarım kalmayacak."

Veysel Özdemir'in ayrıca doğum günü de mezarı başında anıldı. Kesilen pasta çocuklara dağıtıldı. 

Anma, "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganlarıyla sona erdi. 

NAZLI AKYÜREK ANILDI
Ardından 33 düş yolcularından Nazlı Akyürek'in mezarı başına geçildi. Burada yapılan saygı  duruşu sonrası, mezarı karanfillerle donatıldı. 

Anma, "Onlara sözümüz devrim olacak", "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç için adalet herkes için adalet", "Şehit namırın" sloganlarıyla sona erdi.