1 Ekim 2024 Salı

Diyarbakır'da gözaltına alınan HDP'liler tutuklandı

Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de HDP'lilere yönelik gözaltı saldırısında tutuklamalar yaşandı. Aralarında HDP merkez yöneticilerinin de bulunduğu çoğunluğu genç 10 kişi tutuklandı. Tutuklamalara tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, "Daha önce denenmiş ancak başarıya ulaşamamış bu yöntemlerle kadınları susturamadınız, susturamayacaksınız. AKP-MHP erkek ittifakı kaybedecek kadınlar kazanacak, biz kazanacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) merkez yöneticileri, kadın ve gençlik meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı.

Diyarbakır, Urfa ve Mardin'de gözaltına alınan HDP'lilerden, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Halide Türkoğlu, PM Üyesi Çekdar Budak, MYK üyeleri Sevim Akdağ ve Zeliha Kocaman, Gençlik Meclis üyeleri Betül Ünsal, Metin Yılmaz, Beritan Yaşar, Hamza Ağırman, Esengül Kılıç ve Mustafa Kurt dört günlük gözaltının ardından tutsak edildi.

Yarın başlayacak HDP Kadın Meclisi toplantısı öncesi yaşanan tutuklamalara, HDP Kadın Meclisi tepki gösterdi.

'KADINLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ'
Yazılı açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Kadın konferansımız öncesi yapılan bu siyasi soykırım operasyonları AKP-MHP faşizminin kadın mücadelesine yönelik saldırılarının bir boyutudur" denildi.

İktidarın savaş, cinsiyetçilik, ırkçılık, kadın düşmanlığı üzerinden geliştirdiği politikalarla kendi sonunu hazırladığı vurgulanan açıklamada, "Daha önce denenmiş ancak başarıya ulaşamamış bu yöntemlerle kadınları susturamadınız, susturamayacaksınız" diye vurgulandı.

'AKP-MHP ERKEK İTTİFAKI KAYBEDECEK KADINLAR KAZANACAK'
Tutuklamalara, rehin almalara, kadın düşmanlığına yönelik saldırılara yarın gerçekleştirecekleri 4'üncü Olağan Kadın Konferansında yanıt vereceklerini vurgulayan HDP Kadın Meclisi, "Kadınların siyasette yer almasına tahammül edemeyen AKP-MHP erkek ittifakı kaybedecek kadınlar kazanacak, biz kazanacağız" denildi.