30 Eylül 2024 Pazartesi

Diyarbakır'da 'Adalet ve Özgürlük Nöbeti' sonlandırıldı

Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi'nin, tutuklanan üyeleri Arin Zümrüt'ün serbest bırakılması için başlattığı 2 günlük "Adalet ve Özgürlük Nöbeti" sonlandırıldı.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şubesi'nin, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak 30 Haziran'da tutuklanan astım hastası Yönetim Kurulu üyeleri Arin Zümrüt'ün serbest bırakılması için başlattığı 2 günlük "Adalet ve Özgürlük Nöbeti", düzenlenen basın toplantısıyla sonlandırıldı.

Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan MMO Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Emin Tümür, 2 günlük "Adalet ve Özgürlük Nöbeti"ni tamamladıklarını belirterek, bu konuda kendilerine destek sunan siyasi parti ve meslek örgütlerine teşekkür etti.

Zümrüt'ün haksız bir şekilde hapishanede tutulduğunu dile getiren Tümür, "Çünkü Arin Zümrüt şahsında bugün cezaevlerinde haksız hukuksuz bir şekilde tutulan bütün tutsakların bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması talebimizi bütün kamuoyu ile paylaşmak ve sesimizi duyurmak istedik. Adalet ve Özgürlük Nöbeti'miz burada sona ermiştir. Mücadelemize omuz veren bütün kurumlarımıza yol arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'DIŞARI CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'
Daha sonra Zümrüt'ün gönderdiği mesaj okundu. Zümrüt, destek ve dayanışmalardan dolayı meslektaşlarına teşekkür ederek, "Dışarının da açık bir cezaevine dönüştürüldüğü bir dönemde, kapalı cezaevinde bulunmak büyük bir kayıp değildir. Bu vesile ile gözaltına aldığındım süreçten itibaren tepki ve dayanışmasını gösteren TMMOB Kadın çalışma grubuna, kadın yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu karanlık dönemde ortak mücadele güç birliği ve dayanışma ile birlikte çıkacağımıza inancım tamdır. En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.