1 Ekim 2024 Salı

Diyarbakır'da 1 Mayıs çalışmaları sürüyor

Diyarbakır'da işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a çağıran sosyalist yurtseverler, işsizliğe ve yoksulluğa, kadın yönelik şiddete, gençlerin geleceksizliğine karşı alanlara, ESP saflarında mücadeleye çağırdı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Diyarbakır'da 1 Mayıs çalışmaları sürüyor. 

Ofis semt pazarında işçi ve emekçilere seslenen sosyalist yurtseverler, 8 Mart'ın isyanı Newroz'un ruhuyla 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. 

Sosyalist yurtseverler, "İşçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri 1 Mayıs'ta işsizliğe ve yoksulluğa dur demek için, kadına yönelik şiddete dur demek için alanlara çağırıyoruz. Gençliğin geleceksizleştirilmesine karşı 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz" dedi. 

Sosyalistler bildiri dağıtımında sık sık, "Biji yek gulan, biji sosyalizm" sloganı atarken başta esnaflar olmak üzere pazar yerindekiler alkışlarla destek verdi. 

SKM ve ÖGK ayrıca Ofis'i dövizlerle donattı. Sosyalist  kadınlar birçok noktaya, "Şİddete, yoksulluğa karşı 1mayıs'a", "Yaşasın 1 Mayıs", "Ev içi emek ücretlendirilsin", "Genç kadınlar geleceğimiz için 1 Mayıs'ta alanlardayız" ve "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" yazılı dövizleri astı.