23 Eylül 2024 Pazartesi

Diyarbakır ve Batman'da aşırı yağış: 3 kişi hayatını kaybetti

Fırtına ve aşırı yağışlar nedeniyle Diyarbakır ve Batman'da 3 kişi hayatını kaybetti, pek çok mahallede sel meydana geldi.

Türkiye ve Kürdistan kentlerinde süren aşırı yağış ve olumsuz hava koşulları sonrası pek çok kentte sel ve su baskınları meydana geldi.

Diyarbakır'da dün gece etkili olan sağanak yağışlar sonrası Kulp, Hazro, Silvan, Bismil, Lice ilçelerine bağlı mahallelerde dere yatakları taştı. Dere yataklarının yakınlarındaki ev ve ahırları su bastı. Sel sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi.

Batman'da ise sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Çok sayıda mahallede ev ve iş yerlerini su basarken, Seyitler Mahallesi'nde sele kapılan Lalihan Güner isimli kadın yaşamını yitirdi. Güner'in cenazesi halk mahalle halkı tarafından bulunarak sudan çıkarıldı.

Aynı mahallede yaşları 1 ila 5 arasında değişen üç kardeşin sel sularına kapılarak kaybolduğu ihbarı yapıldı. Sabah saatlerinde başlatılan çalışmalarda, 3 çocuktan biri olan 5 yaşındaki İsrafil Güner'in cansız bedenine ulaşıldı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kaybolan çocukları arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Açıklamada "7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı" denildi.

Aynı mahallede sulara kapılan bir bebek de halk tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi. Yine kapıldıkları sel sularından yurttaşlar tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner da Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kent merkezinde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağışlar sonucu 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, ayrıca 16 ilde bin 611 ihbar geldiğini; 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve 1150 diğer olayın bildirildiğini söyledi.