25 Eylül 2024 Çarşamba

Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama: Bu halk kendisine yapılanı unutmaz

Gözaltına alınanlar için Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan açıklamada, seçim operasyonuna Kürt halkının teslim olmayacağı kaydedildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 Nisan'da 21 kentte yapılan operasyonda gözaltına alınan 134 kişiden emniyet ifadeleri tamamlanan 14 kişi Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorguları sürerken, gazeteciler Abdurahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ile Remzi Akkaya çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü öncülüğünde Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya, birçok siyasi parti, demokratik kitle örgütleri, gazeteciler ve aileler katıldı. 
 
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren, operasyonun "siyasi soykırım operasyonu" olduğunu vurguladı. Operasyonun seçimle bağlantılı olduğunun altını çizen Eren, "Yargı mercileri de bu operasyona ortak oldu. Bu parti, bu halk kendisine yapılan hiçbir operasyona baş eğecek bir halk değil. Seçimin sağlıklı, demokratik yapılması için görev alacak olan insan hakları temsilcilerinin, hukukçuların gözaltına alınması bir seçim operasyonudur. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Burada onlarla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez da belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla eylem sona ererken, savcılık ve hakimlik sorguları devam edenler adliye önünde bekleniyor.